Idol-Ina (31): – Jeg gikk inn i en dyp depresjon

Idol-dommer Ina Wroldsen fikk et tøft møte med den amerikanske plateindustrien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Låtskriveren og artisten Ina Wroldsen (31) har nesten tatt på seg en morsrolle for Idol-deltakerne.

– Jeg bekymrer meg for deltakerne. For jeg vet hvor tøft det er, sier hun alvorlig.

Streng og kynisk bransje

Etter første sending av Idol, mente noen seere at hun manglet folkeskikk og at hun mobbet og latterliggjorde deltakerne. Men den karakteristikken kjenner ikke Ina seg igjen i.

Hun er streng for å gjøre deltakerne klar for en plateindustri som er tøff og kynisk. Det fikk hun selv erfare da hun på begynnelsen av 2000-tallet skrev en verdensomspennende avtale med plateselskapet TVT i New York.

– Den drømmen jeg hadde båret på hele livet ble mer og mer et mareritt i virkeligheten. Det handlet mer om å imponere et rasshøl i dress enn om musikk. Du står der som en småanorektisk jente fra Norge og sier: «Hva sier dere nå? Nå har jeg farget håret rødt og slanket meg litt». Du føler deg som et produkt, forteller Ina i et intervju med God kveld Norge.

Gikk inn i dyp depresjon

Hun klarte likevel å jobbe videre. For målet var suksess i USA og hele verden. Men så gikk plateselskapet konkurs.

– Boom! Stille.. det var over..Hva gjør du da? Jeg gikk inn i en så dyp depresjon at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med meg selv. Det var kjempetungt. Men det er bare sånn denne bransjen er. Her er det ingen garantier, sier Idol-dommeren, som flyttet hjem til mamma i Sandefjord.

I ett helt år måtte hun bearbeide problemene.

– Min mor er min hobbypsykolog og beste venn. Så vi snakket og vi snakket og vi snakket. Hjemme hos oss er det sånn at ingen skal være lei seg. Så for mamma var det en tragedie at jeg satt hjemme og ikke kom videre.

Skriver for de største stjernene

Til slutt fant Ina Wroldsen ut at hun måtte slutte som artist.

– Jeg sendte ut en mail hvor jeg skrev at jeg ga meg med musikken og skulle begynne å studere. Ingen svarte; bortsett fra min forlegger. Han tilbød meg 50 000 kroner for å skrive for andre.

Hun var blakk og tenkte at dette var mye penger, så hun sa ja. Det er en avgjørelse hun aldri vil angre på.

Hun har skrevet sanger for Shakira, Pussycat Dolls, Leona Lewis og Britney Spears. Pengene rullet inn på konto og hun kunne nyte suksessen.

Og i desember kunne hun også leve ut den internasjonale artistdrømmen. Da var hun på det amerikanske talkshowet «The Tonight Show» med Jimmy Fallen for å fremføre sin hit «How Deep Is Your Love» med DJ`en Calvin Harris.

Ina Wroldsen synger hit-låten sin på The Tonight Show