Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix
 Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix Foto: Henriksson, Janerik

Thoresen før sluttspillet: – Veldig få hos Storhamar som kriger

Det går mot hjemkomst for Patrick Thoresen (32) til Storhamar neste sesong, men før sluttspillet starter mener han at klubben må ta seg sammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo/Stockholm (TV 2): Patrick Thoresen og Djurgården tok første stikk i kampen om billett til SM-sluttspillet, da Stockholm-klubben vant 5-4 over Brynäs.

32-åringen scoret kampens første mål, og ledet Djurgården til seier.

NM-sluttspillet åpner med Sparta - Storhamar direkte på TV 2 Sportskanalen fredag fra klokken 18.30.

Nordmannen fortalte TV 2 onsdag at det er aktuelt å komme tilbake til Storhamar neste sesong, men før han kommer så langt mener veteranen at spillerne i Hamar-garderoben må ta seg kraftig sammen.

– De har materialet til å bite fra seg i sluttspillet, men jeg tror alle må se seg selv i speilet i den garderoben der. For nå er det ikke veldig mange som kriger, av det jeg har sett. Så det er mange som må spille med det foran på brystet, og ikke det bakpå. I hockey spiller man 60 minutter, og det går ikke av seg selv. Du må jobbe for det, og det har ikke Storhamar gjort i år, sier Thoresen.

Storhamar tok seg til en overraskende kvartfinale i Champions Hockey League i høst. Det er det beste et norsk lag har levert i denne turneringen.

Thoresen er likevel lite imponert over at gamleklubben ramlet helt ned på sjetteplass i grunnserien.

– Champions Hockey League bør jo ikke være noen hindring for at Storhamar ikke skulle ligge høyere opp på tabellen, for med det mannskapet de har burde de ha gjort det, understreker han.

– Burde de da ha prioritert GET-ligaen foran Champions Hockey League?

– Det er lett å si det i etterkant, men jeg syns jo at CHL er en kjempefin ting for land som Norge, Danmark og de litt mindre nasjonene. De får være ute og kjenne litt på internasjonal hockey, så jeg syns det er en positiv ting for norsk hockey at vi har med lag som gjør det bra der. Men man må kunne klare å komme tilbake til hjemlig liga, og ikke tro at man er noe mer enn det man er, mener 32-åringen.

Neste kamp for Thoresens Djurgården er borte mot Brynäs lørdag. Her møter han både Sondre Olden og Mathias Nørstebø.