Den lille BMW-en til høyre må bort, blant annet for å frigjøre plass til helikopteret. Andreas Lima (21) frister potensielle kjøpere av bilen med helikoptertur.
Den lille BMW-en til høyre må bort, blant annet for å frigjøre plass til helikopteret. Andreas Lima (21) frister potensielle kjøpere av bilen med helikoptertur.

Andreas selger BMW-en – for å få plass til helikopter

– Interessen tok helt av.

Det å selge bruktbil er ikke alltid like enkelt. Markedet er akkurat nå preget av mye usikkerhet. Ikke minst når det gjelder dieselbiler.

Andreas Lima (21) fra Lier er en av flere som har hatt bilen til salgs en stund, uten å få all verdens respons.

BMW 1-serie anno 2010 skal i utgangspunktet være en kurant bil å selge, men etter annonsering i høst, var responsen laber. Det eneste han fikk var skambud.

Noe måtte gjøres.

Skandinavias yngste pilot

Tilfeldigvis har Andreas en lillebror, Erik (19), som er Norges, Skandinavias og trolig Europas yngste kommersielle helikopter- og fly pilot.

Og siden familien rett og slett disponerer et eget helikopter i tillegg, fikk han en lys idè: Den som kjøper bilen, en 2008-modell BMW 116d, får seg en luftetur med broren i helikopter.

Slik ville familien slå to fluer i en smekk: De bor nemlig på et småbruk, og plassen til helikopterlanding er begrenset. Så ved å få bort bilen vil det også bli landingsplass til helikopteret.

Andreas selger bruktbil - på en litt spesiell måte...
Andreas selger bruktbil - på en litt spesiell måte...

50.000 kan gi deg en fin bil – eller masse problemer

Stor respons

Det er ikke en bruktbil-deal som dukker opp alt for ofte – og responsen lot ikke vente på seg. I løpet av få dager, har annonsen fått 15.000 visninger.

– Det tar helt av. Det er også kommet flere seriøse interessenter på banen, forteller den kreative 21-åringen.

Brukt SUV – dette er de beste

Ingen racer

2010-modellen er knallrød og har kun hatt to eiere. Den har rullet 115.000 kilometer, 60.000 av dem langkjøring i Andreas sitt eie.

Den har også en god bunke utstyr, blant annet navigasjon, takluke, xenonlys, klimaanlegg, 3 sett med alufelger og bluetooth, for å nevne noe.

116 hks dieselmotor er riktignok ikke av det mest sportslige slaget, men den trenger lite drivstoff, og 1-serien er i utgangspunktet en driftssikker bil.

Klikk her for å se hele annonsen

SUV til salgs

1-serien er forøvrig ikke den eneste bilen Andreas skal kvitte seg med. Han har også en annen BMW som skal selges.

– Jeg gikk i luksusfella, og tok lån på en bil til, da jeg fikk behov for litt større bil med 4x4. Dermed endte jeg opp med en 2013-modell BMW X1. Men nå har jeg fått firmabil, en Tesla, og må kvitte meg med begge to. Derfor har jeg samme tilbud på X1-en som 1-serien: Helikoptertur til den som kjøper!

Klikk her for å se annonsen for Andreas' BMW X1

Selve helikopterturen loves å være på rundt 30 minutter. Akkurat nå er helikopteret på service, men ventes tilbake rundt påske.

Gjør et kupp på sjelden bruktbil