MØTER GAMLEKLUBBEN: Franck Boli I Stabæk-drakt mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MØTER GAMLEKLUBBEN: Franck Boli I Stabæk-drakt mot Aalesund. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

– Han har et blått hjerte

Franck Boli møter gamleklubben i serieåpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Aalesund-Stabæk på TV 2 Zebra klokken 19:00. Få tilgang til alt fra Tippeligaen her!

Når Franck Boli entrer kunstgresset på Color Line Stadion i kveld, er det mot gamle lagkamerater i Stabæk. Sportsdirektør Inge André Olsen mener ivorianeren fortsatt føler sterkt for laget fra Bærum.

– Det blir hyggelig å se ham igjen. Vi hentet ham fra Elfenbenskysten da han bare var 16 år gammel. Vi har vært litt som en familie for ham, og tatt vare på gutten siden han kom hit veldig ung. Jeg regner med at han tar det å møte oss fint. Han har fortsatt et blått hjerte, sier Olsen.

Var Stabæks toppscorer

Boli spilte to sesonger i Stabæk-trøya fra 2012 til 2014, og scorte 24 mål på 82 kamper for klubben, før han gikk til kinesiske Liaoning Whoxin tidlig i 2015. Ivorianeren fikk det aldri ordentlig til i Kina og er nå tilbake i Norge på en låneavtale med Aalesund.

Olsen kan fortelle at lysten på å få tilbake sin tidligere stjerneelev var stor, men at det ikke var mulig å hente ham på grunn av økonomien.

– Vi var godt kjente med situasjonen til Boli. Jeg møtte ham senest i Januar. Men vi var ikke i nærheten økonomisk. Vi har våre rammer vi må holde oss innenfor. Han velger å gå til en klubb hvor de har penger, og det er greit, sier sørlendingen.

– Markedskreftene som rår

Olsen nekter samtidig for at det svir å se ham spille i en annen drakt denne sesongen.

– Nei, det er markedskreftene som rår. Det er en helt annen økonomisk pakke i andre klubber enn det vi har her. Stabæk må tenke annerledes enn i de fleste andre Tippeliga-klubber, så det svir ikke.

Sportsdirektøren er ikke med laget til Sunnmøre i kveld, og får derfor ikke møtt Boli. Men sier han gleder seg til å møte Stabæk-toppscoreren fra 2014.

– Jeg skal se kampen på TV. Sist jeg møtte ham fikk han en god klem. Han har vært en fin representant for Stabæk, sier Olsen til slutt.