Spillselskapet bekrefter: Riise-reklamene trekkes

– Jeg ser for meg å bli presentert i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Aalesund - Stabæk på TV 2 Zebra fredag klokken 19.00! Skaff deg tilgang til alt fra norsk fotball her!

Spenningen er stor i Ålesund, hvor både klubb og by venter på en avklaring rundt John Arne Riises ventede og mye omtalte overgang til AaFK.

Ingen er mer spent enn Riise selv, som kom gående forbi da TV 2 Nyhetskanalen sendte direkte fra Color Line Stadion.

– Det er mye spenning nå, men jeg er her hovedsaklig for å støtte broren min. Så venter jeg på mine egne nyheter.

Betsson trekker reklamefilmer

Fredag formiddag ser det imidlertid ut til at ting skal gå i orden for både Riise og Aalesund. Det siste hinderet for overgangen har vært Betssons planlagte reklamefilmer, som har vært i strid med NFFs reglement.

Fredag klokken tolv bekrefter Betsson at de trekker de planlagte reklamefilmene. Dermed skal veien være åpen for en Riise-retur til norsk fotball:

«NFF og Norsk Tipping har forsøkt å presse Aalesund slik at John Arne Riise ikke kan spille fotball for dem. Dette har de gjort selv om kontrakten mellom Riise og Betsson ble sagt opp for at John Arne Riise skulle kunne avslutte sin karriere i hjembyen.

Vår solidaritet ligger hos John Arne Riise, klubben og alle tilhengere av norsk fotball. Derfor har vi i Betsson bestemt oss for å frivillig fjerne de fremtidige TV-reklamene og andre markedskampanjer som omfatter John Arne Riise. På denne måten kan John Arne Riise nå fritt signere for Aalesund.

Vi i Betsson ønsker John Arne lykke til i hjembyen og håper han får en fantastisk avslutning på sin fotballkarriere der», sier president og CEO Ulrik Bengtson i pressemeldingen.

Det var VG som først omtalte spillselskapets avgjørelse om å trekke reklamekampanjen.

Forventer å bli presentert i kveld

Riise fortalte fredag til TV 2 at han regner med en avklaring i løpet av svært kort tid. Spilletid i kveld var han derimot mer usikker på.

– Hvis overgangen går i orden i dag, så er det nok i så fall papirarbeidet som vil stå i veien for at jeg rekker det.

Mye tilsier også at Aalesund og Riise er for sent ute til å kunne rekke seriestarten.

– Alle som skal spille kamp for Aalesund og Stabæk i kveld måtte ha sendt inn overgangspapirene i går. Det ville ikke være mulig å bli spilleklar i kveld for noen spillere hvis overgangen ikke har kommet inn ennå. Så vidt meg bekjent har det ikke kommet inn noen overgangspapirer på ham, sa fagansvarlig for overganger i NFF, Kristian Skjennum, til VG.

Uavhengig av det forventer Riise å bli presentert i forbindelse med kveldens kamp.

– Jeg ser for meg at jeg blir presentert i forbindelse med kampen, men det gjenstår å se om det blir fra benken eller som tilskuer, sa han til TV 2.

I møter for å løse problemene

Problemene rundt overgangen har denne uken skapt mye debatt i Fotball-Norge.

Som ambassadør for et utenlandsk spillselskap kan nemlig ikke Riise spille i Tippeligaen. Dette skyldes at NFFs samarbeidspartner Norsk Tipping har bransjeeksklusivitet i avtalen.

John Arne Riise og Betsson terminerte denne uken samarbeidet, men på grunn av en planlagt reklamekampanje valgte likevel NFF å anmode Aalesund om ikke å signere spilleren.

Overfor TV 2 forklarte Aalesund torsdag at deres jurister har behandlet saken og konkludert med at klubben har «en god sak». Administrerende direktør Henrik Hoff understreket imidlertid samtidig at Aalesund har et ønske om å gjennomføre overgangen uten «for mye styr».

Partene har fredag gitt uttrykk for en intensjon om å finne en løsning så fort som mulig.

– De sitter i møte nå og satt i møter i hele går. Betsson er positive og gjør alt de kan for å få det til. Jeg tipper vi får et svar innen formiddagen, sa en smilende Riise fredag formiddag.

Med Betssons avgjørelse om å trekke reklamekampanjene, ser det nå ut til at saken løser seg for Riise og Aalesund.