– Kan bli litt kjedelig med analysene

Heidi Weng får mange gode råd fra mamma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heidi Weng leder Ski Tour Canada med kun tre sekunder på Therese Johaug før de to siste løpene.

Hun er kjent for å være utøveren som ikke gir seg i dueller i løypen, men også i diskusjon med norske medier.

Se sta Weng nekte å gi etter for TV 2s reporter i videovinduet øverst!

Weng røper at hun får mange gode råd fra mamma og pappa.

– De er litt for ivrige noen ganger og det kan bli litt kjedelig med analysene deres, selv om alt er i beste mening.

– Lyst til å gi henne skikkelig kamp

Heidi Weng sier dette når TV 2 spør om hvem hun rådfører seg med foran viktige løp - som avslutningen av Ski Tour Canada.

– Jeg er jo heldig som har foreldre som kan så mye om trening og de er fantastiske støttespillere. Når vi snakker sammen etter løp har jo de kanskje sett deler av rennet ti ganger allerede og kommer med nyttige råd som kan gjøre meg bedre.

Heidi Weng er utfordreren i duellen med Therese Johaug.

– Jeg har lyst til å gi henne skikkelig kamp. Og hvis noen heier på meg er jo det bare hyggelig, sier Heidi Weng.

– Yppet meg mot Bjørgen

Therese Johaug står med 16 verdenscupseire denne vinteren - før de to siste rennene i Canmore. Hun forstår at mange hjemme nå håper at hun blir satt på plass.

– Det er alltid slik i idrett når en dominerer så håper mange at det dukker opp en ny vinner. Slik var det da jeg i begynnelsen yppet meg mot Marit (Bjørgen) som vant det meste. Helt ærlig, selv om Martin Fourcade er en fantastisk skiskytter så håpet jeg jo på at Johannes Bø skulle vinne i Kollen i går. Jeg forstår hvorfor det er slik med hensyn til Heidi og meg, men jeg kan love at jeg ikke kommer til å ta hensyn til det.

De to gjenstående løpene i kvinneklassen er 10 km. fristil enkeltstart fredag kveld og 10 km. jaktstart i klassisk stil lørdag.

– Jeg håper at jeg kan skaffe meg minst 15 sekunders forsprang til Heidi før lørdagens løp. Men, jeg har all mulig respekt for Heidi, som slo meg på halve distansen i Toblach. Har du forsprang er opplegget enkelt: da er det bare å gå ditt eget løp, skulle vi starte samtidig handler det mer om taktikk. Jeg mener at fredagens enkeltstart er fordel meg, sier Johaug.

Dersom Johaug vinner Ski Tour Canada så har hun gjort "rent bord" når det gjelder de viktigste begivenhetene denne sesongen: Verdenscupen, Tour de Ski , 30 km i Kollen - og altså Ski Tour Canada.