Bond-aktuell stjerne måtte gjennom hard militærtrening før ny TV 2-serie

BERLIN (TV 2): Hollywood-kjekkasen Tom Hiddleston (35) er klar for TV 2s påskekrim.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den britiske skuespillerkjekkasen Tom Hiddleston (35) roses opp i skyene for rollen som spionen Jonathan Pine i thrillerdramaet The Night Manager, som er klart til å sendes på TV 2 i påsken.

Som TV 2 tidligere har nevnt, er skuespilleren en favoritt til å bli den neste James Bond-skuespilleren når Daniel Craig gir seg – en rolle Hiddleston er mer enn villig til å ta over.

Men det ligger mye arbeid bak rolleprestasjonen. TV 2 møter Hiddleston i Berlin, og han kan fortelle om det harde arbeidet som ligger bak de seks episodene som dreier seg om spionarbeid under den arabiske våren.

– Det tok seks måneder av livet mitt, men det kommer til å ta seks timer for folk å se det, sier Hiddleston med et smil.

Knallhard trening

Fra før av kjenner vi Hiddleston blant annet fra rollen som Loke i Thor-filmene. Men før spionrollen, var skuespilleren nødt til å gå igjennom et hardt militært treningsregime for å få nok muskler til rollen.

– Jeg visste at det ville være en del av jobben. Pine er en tidligere soldat med militærdisiplin og stor fysisk styrke. Jeg ble trent av en god stuntkoordinator som heter Julian Spencer, som var fallskjermjeger selv, forteller Hiddleston til TV 2.

– Jeg jobbet tett med han og gjennomførte den harde militærtreningen som Pine ville ha vært igjennom. Vi jobbet mye med styrketrening og utholdenhet, og det var knallhardt, forteller skuespilleren.

– Vi kan se at forskjellen er stor fra da du spilte Loke?

PÅ PREMIEREN: Hugh Laurie, Elizabeth Debicki og Tom Hiddleston på premieren i Berlin. Foto: Stella Pictures.
PÅ PREMIEREN: Hugh Laurie, Elizabeth Debicki og Tom Hiddleston på premieren i Berlin. Foto: Stella Pictures. Foto: Euan Cherry

– Ja, men Loke beholdt jo klærne på, så da var det ikke så viktig ... sier Hiddleston.

Vil ikke kommentere kroppspress

Hiddleston ønsker ikke å svare på om han tror det er et økende kroppspress mot mannlige skuespillere som ligger bak den harde treningen mange må igjennom.

– Jeg tror det kommer veldig an på rollen. Soldater må være veldig godt trent, og for å opprettholde illusjonen for publikum, måtte jeg også være det, sier Hiddleston.

– Ville du trent like mye dersom du ikke var skuespiller?

STJERNESPEKKET TV-SERIE: Hugh Laurie, Tom Hiddleston, Elizabeth Debicki, Olivia Colman og Tom Hollander er blant stjernene i den britiske serien. Foto: BBC
STJERNESPEKKET TV-SERIE: Hugh Laurie, Tom Hiddleston, Elizabeth Debicki, Olivia Colman og Tom Hollander er blant stjernene i den britiske serien. Foto: BBC Foto: Mitch Jenkins/The Ink Factory/AM

– Jeg ville nok ikke holdt et så strengt treningsregime ellers. Men jeg er ikke typen som sitter stille, jeg liker best å bevege meg, sier han.

Trives i spion-rollen

Hiddleston har spilt i en rekke filmer tidligere, og er for tiden også aktuell med scifi-thrilleren High-Rise.

Han forteller at rollen som spion er akkurat midt i blinken for han.

– Det føles som jeg akkurat har kommet i gang med karrieren min. Jeg er endelig i gang med den typen arbeid som jeg har lyst til å gjøre, sier han.

Bak TV-serien står den danske, oscarvinnende regissøren Susanne Bier. Hun sier til TV 2 at hun tror Hiddleston kunne passet til å være en ekte spion, dersom han ikke skulle satset videre på skuespillerkarrieren.

Hiddleston selv, tror derimot ikke det er noen god backup-plan.

– Vel, jeg tror det er for sent for meg. Jeg er nok for kjent til det ... sier han.

The Night Manager får premiere på TV 2 og Sumo 21. mars, og alle episodene sendes i påsken.