Millimeterdrama – her ryker gullet for Thingnes Bø: – Nei, kødder du?

Johannes Thingnes Bø gikk et bra løp, men bommen på siste skyting ble kostbar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag var det 20 km for menn som stod på programmet i VM I Holmenkollen.

Martin Fourcade var nok en gang suveren i Holmenkollen og tok et nytt gull. Men Johannes Thingnes Bø var nære ved å tukte den suverene franskmannen. Forucade bommet nemlig en gang på den andre skytingen.

– Nei, kødder du?

Nordmannen gikk et godt løp og skjøt fullt hus på de tre første seriene. Da stod det om gullet på den siste stående skytingen, ettersom Fourcade skjøt fullt hus etter den ene bommen.

Men en kantbom på det første skuddet gjorde at gullet glapp for Thingnes Bø. På skyteskiven kan en se at skuddet ble til en bom med minst mulig margin. Maks uflaks.

Se bommen i Camp Kollen øverst i saken!

Da kunne Fourcade gå inn til et nytt VM-gull foran Dominik Landertinger og Simon Eder, mens Johannes Thingnes Bø gikk inn til en fjerdeplass.

Nå han får se bommen reagerer han slik til NRK:

– Nei, kødder du? Er jeg så nær ved å bli verdensmester på hjemmebane?

– Så nært, men så fjernt

Nordmannen er fornøyd med løpet, men synes det er bittert at det blir en ny fjerdeplass. Normalt sett ville prestasjonen til Thingnes Bø holdt til medalje.

– Det er så nært. Det er fryktelig nært. Så er det så fjernt likevel. Fjerdeplass. Jeg kunne i det minste fått en medalje for det løpet der. Den gang ei, sier Thingnes Bø til TV 2.

– Det er himmel eller helvete, med det treffet der så er det gull?

– Ja, jeg ser jo det. Det er der da. Slik er det.

– Tre fjerdeplasser på rad. Hvordan er det?

– Det er jo bra, men jeg er ferdig med fjerde skyting. Jeg er fornøyd med løpet. Så går jeg i mål og får høre at jeg er nummer fire og ser at jeg er den bommen fra gullmedaljen. Det er kjipt. Jeg får dessverre ikke gjort noe med konkurrentene. Hadde jeg sagt til meg selv før i dag at jeg skulle skyte 19 treff hadde jeg tatt det lett, forklarer nordmannen.

Ole Einar Bjørndalen ble nummer 17, mens Tarjei Bø gikk inn til en 22. plass. Emil Hegle Svendsen ble nummer 32.