KAN GI SEG: Stian Eckhoff sammen med søster Tiril Eckhoff,  som ble verdensmester i Holmenkollen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KAN GI SEG: Stian Eckhoff sammen med søster Tiril Eckhoff, som ble verdensmester i Holmenkollen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Storebror Eckhoff (36) usikker på trenerfremtiden

Tiril Eckhoffs storebror og trener Stian har foreløpig ikke bestemt seg for om han fortsetter i trenerteamet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Stian Eckhoff overtok som trener for kvinner elite i Norges Skiskytterforbund i 2014.

Høydepunktet så langt i trenerkarrieren kom da lillestøster Tiril (25) sikret seg gullet på sprinten under VM på hjemmebane i Holmenkollen.

Se Camp Falun 24 timer i døgnet

Usikker på trenerfremtiden
36-åringen er imidlertid på utgående kontrakt, og har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil fortsette som landslagstrener for kvinnelaget.

– Vi må ta en ordentlig runde etter VM og se på hva vi har gjort bra og hva vi ikke har fått til. Vi har et ungt lag som har masse å gå på. Men det med kontrakt videre blir en totalpakke vi må se på i forbindelse med evalueringen, sier Eckhoff til TV 2 Sporten.

– Frister det å fortsette?

– Det er en travel jobb, men vi har satt sammen et trenerteam i år som er veldig fruktbart. Så sånn sett frister det jo å bygge videre på det. Vi får se etter sesongen, svarer han.

Tiril Eckhoff håper at broren fortsetter.

– Jeg skal ikke legge meg så mye oppi hva Stian avgjør til slutt. Men ja, jeg har jo lyst at han fortsetter, sier hun til TV 2 Sporten.

Ekspert: – Må ta en evaluering etter sesongen
TV 2-ekspert Ole Kristian Stoltenberg minner om at resultatene ikke har vært de beste med Stian Eckhoff som trener på kvinnesiden.

– Jeg synes både han og vi skal evaluere dette etter sesongen, og ikke midt i et VM. Under Stian Eckhoff har resultatene svingt. VM i Holmenkollen var det store målet denne sesongen, og der har Tiril tatt gullet. Det er mer enn godkjent. Derfor tror jeg at vi skal vente til etter sesongen før vi triller terningen over det Stian Eckhoff har levert som trener, påpeker han.