John Arne Riise og AaFK-direktør Henrik Hoff. Foto: TV 2
John Arne Riise og AaFK-direktør Henrik Hoff. Foto: TV 2

Her er Riise på plass i Ålesund

Skal gjennomføre medisinsk sjekk i påvente av en avgjørelse rundt spill-problematikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik skaffer du deg tilgang til Tippeligaen 2016

Mye tilsier at John Arne Riise blir klar for Aalesund innen sesongstart.

I en pressemelding skriver AaFK at venstrebacken kommer til Ålesund for å innlede samtaler med klubben og gjennomføre medisinsk sjekk.

Torsdag ettermiddag landet Riise i Ålesund. Der ble han tatt i mot av Aalesund-direktør Henrik Hoff.

– Nå har jeg jo dratt hit og er posititv til en avklaring. Jeg gjør det jo egentlig for at ting skal gå i orden så fort som mulig. Blir det ja, så er det bare signeringen som gjenstår, sa Riise til TV 2.

– Det kan jo bli at jeg ser kamp i morgen og drar hjem igjen, spøkte han.

– Dette gjennomføres for å være i forkant av en mulig positiv avgjørelse i forbindelsen mellom John Arne Riise og spillselskapet han representerer, skriver klubben i pressemeldingen.

Norges Fotballforbund har vært tydelige på at John Arne Riise ikke kan spille i Tippeligaen så lenge han samarbeider med et utenlandsk spillselskap – altså en konkurrent av Norsk Tipping.

Riise og Betsson avsluttet tidligere denne uken samarbeidet for å løse problemet, men innstillingen fra Fotballforbundet var likevel negativ ettersom Betsson har planer om å bruke Riise i en reklamekampanje utover våren.

– Hele AaFK gleder seg til å ønske John Arne velkommen hjem til Sunnmøre, og vi håper derfor at alt rundt spillerovergangen ordnes i rekordfart, skriver likevel Aalesund i pressemeldingen.

Overfor TV 2 understreker imidlertid administrerende direktør Henrik Hoff at det gjenstår å løse enkelte floker før overgangen kan gjennomføres.

– Vi ønsker ikke å havne i konflikt med avtalene som foreligger mellom Norges Fotballforbund, Norsk Toppfotball og Norsk Tipping. Vi håper derfor at Riise og Betsson kan finne en ordning som løser denne situasjonen, sier han.

Samtidig mener klubbens jurister at reklamekampanjen ikke kan stå i veien for en overgang.

– Vi mener at vi ville hatt en god sak, men jeg ønsker å understreke at vi ønsker en løsning uten for mye styr, sier Hoff.

Aalesund starter sesongen med hjemmekamp mot Stabæk fredag. Kampen ser du på TV 2 Zebra fra klokken 19.00!