Disse ungguttene vil prege Tippeligaen 2016

TV 2s ekspert har satt opp sin liste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kryr av egenutviklede og lokale talenter i Tippeliga-klubbene om dagen. Nå forventer Ole Martin Årst at flere av ungguttene fortsetter utviklingskurven, og begynner å ta for seg enda mer.

TV 2s Tippeliga-ekspert peker på flere spillere han har troen på før serien sparkes i gang fredag kveld. Størst tro har han på Rafik Zekhnini i Odd.

– Jeg tror Zekhnini kommer til å blomstre for fullt i år. Han besitter noen ferdigheter som jeg tror han er ganske alene om å ha i Tippeligaen. Måten han utfordrer backene på i høy fart på, holder et høyt nivå.

Herjet med tyske stjerner

Zekhnini gjorde seg bemerket allerede i fjor da han blant annet herjet med Borussia Dortmunds høyreback, Gonzalo Castro, og fikk han byttet ut ved pause i Odds playoff-kamp i Europaligaen på sensommeren. Det gjorde at den tyske storklubben sperret opp øynene, og meldte sin interesse for talentet.

Årst tror stjerneskuddet har gjort treningsarbeidet i vinter, og at han kommer til å bli en gjenganger på Tippeliga-arenaene i år.

– Dag Eilev Fagermo har jobbet godt med ham siste året, og jeg tror han kommer til å få rikelig med spilletid på et veldig godt Odd-lag, sier den tidligere Tromsø- og Start-spilleren.

– Får gjennombruddet sitt i år

Fotballeksperten har i tillegg et annet talent på blokka over spillere som kan dominere i Tippeligaen denne sesongen.

– Vi har et nytt bekjentskap i Mathias Normann i Bodø/Glimt som var utlånt til Alta i fjor. Det jeg har sett av ham i vinter er spennende. Han har noen kvaliteter jeg liker. Har ikke fått muligheten før, men alt tyder på at han kommer til å få sitt store gjennombrudd i år. Han kommer til å ta nivået, det er jeg helt sikker på.

Normann er født i Svolvær, men har gått juniorgradene i Bodø/Glimt.

Mange Mathias-er

Nordlendingen er ikke den eneste med Mathias til fornavn Ole Martin Årst nevner som mulige kandidater til å gjøre seg bemerket i 2016, men sier han er mer usikker på disse spillerne.

– For så vidt flere vi kan komme til å se mer av i år. Rasmussen i Start og Gjerstrøm i Strømsgodset er bra. Usikker på hvor mye sistnevnte får av spilletid denne sesongen. Rasmussen vil nok få en del. Han har tatt ytterlige noen steg i vinter, og kommer til å vise seg frem i Tippeligaen, sier TV 2s fotballekspert.

Den tidligere toppscoreren kan fortelle at han har stor tro på de norske ungguttene han har nevnt, men sørger i samme slengen for å komme med et tips.

– Så handler det om å gjenskape det man har gjort i treningskampene i Tippeligaen. Har sett tidligere at mange spillere har vært gode på vinteren, men falt gjennom når sesongen begynner. Spillerne må bare være selvsikre nok og ha troen på seg selv.

Før han legger til.

– Vi må heller ikke glemme Sander Berge i Vålerenga, som vi fikk sett en del av i fjor. Han har vært og trent med West Ham i vinter. I likhet med Zekhnini og Normann har også han noen kvaliteter jeg setter pris på.