– Ingen får kneble vårt kunstneriske uttrykk

Robin og Bugge snakker ut om kritikken.

Forrige mandag fremførte Oslo-duoen Robin og Bugge sangen «Fuck You» i Stavanger foran 10.000 publikummere under gratiskonserten Vinterlyd.

Pengene tilbake

Kulturjournalist og musikkanmelder i Stavanger Aftenblad, Leif Tore Lindø, hadde med to barn på Vinterlydkonserten og mente det ble for sterk kost for barna.

– Hvis Kreftforeningens metode for å samle inn penger er å få min 11-åring, naboens 8-åring – og meg – til å brøle drikke- og knulleviser til lyden av tropical house og party-rap, da vil jeg ha de 250 kronene jeg putta på bøssa tilbake, skrev han i en kommentar i Stavanger Aftenblad.

Ny versjon av «Fuck You»

Torsdag var Robin og Bugge gjester i God Morgen Norge. I kjølevannet av all kritikken hadde gutta laget en ny versjon av «Fuck You»-låten med mye mindre banning.

– Vi var nødt til å hive oss rundt å få til en sensurert versjon som vi håper vi kan se på etterpå og si vi ble fornøyde med. Nå er det ikke slik at vi blir så veldig preget av det, men når Kreftforeningen settes i et urettferdig dårlig lys, så føler jo vi at vi må reagere på det, sier Thomas Bugge til TV 2.

– Betyr dette nå at F-ordet er lagt i skuffen?

– Absolutt ikke, det er ingen som får kneble vårt kuntneriske uttrykk.

Ikke nok kunstneriske

Staysman og Lazz fremførte sangen «Et godt stekt pizza» under arrangementet i Stavanger og Stian Thorbjørnsen mener at kritikken skyldes fordi band som « Staysman og Lazz» og «Robin og Bugge» ikke er så kunstneriske.

– Jeg har stått i det før med masse kritikk.

– Er det for lite F-ord i norsk musikk siden det blir så store reaksjoner?

– Det er masse F-ord, men stort sett så kommer det fra litt mer kunstneriske personer enn oss. Maria Mena har gitt ut en låt som heter «Fuck You» tidligere, og jeg kan ikke huske at hun fikk så forbanna mye kritikk, avslutter Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

Foto: Rolf-Ørjan Høgset.