Drøm deg bort til Italia med Wenches fabelaktige risotto

Wenches risotto serveres med ovnsbakte tomater, ruccola og ristede nøtter. Oppskriften har hun fått av italienske Lucia for mange år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • 3 dl arborioris (ris til risotto)
  • 2 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk løk
  • 5 ss usaltet smør
  • 2 ½ dl tørr hvitvin evt. eplemost
  • 10-11 dl kokende kraft (kylling- eller grønnsakskraft) avhengig av hvor tykk eller ”tynn” du vil ha risottoen
  • 30 g revet parmesan
  • 5 ss olivenolje (extra virgin)
  • presset sitron
  • salt, pepper
Risotto med tomater og nøtter. FOTO: TV 2
Risotto med tomater og nøtter. FOTO: TV 2

Tilbehør:

  • Pinjekjerner eller hakkede ristede valnøtter
  • Ruccola
  • Ovnsbakte sherrytomater (bakes med litt olje og salt i stekeovn, 125 oC ca 30 min)
  • Revet parmesan
  • Grovmalt pepper
  • Evt. tynne skiver spekeskinke

Slik gjør du:

Ha risen i et dørslag og skyll under rennende kaldt vann.

La renne av.

Finhakk løk og hvitløk, og surr i 2-3 ss smør til løken er blank.

Tilsett godt avrent ris, surr videre i 3-4 min, til risen blir blank uten å bli brun. Tilsett vin, og la koke nesten inn.

Tilsett en øse varm kraft i risen, kok inn, tilsett en øse av gangen og la det koke inn mellom hver gang.

Rør lett om under speingen.

Fortsett å trekke til risen er mør, ca. 20 min.

Prøv deg fram.

Tilsett revet parmesan, resten av smøret, olivenolje, sitron, og smak til med salt og pepper.

Juster konsistensen, tilsett eventuelt litt mer kraft hvis risottoen er for fast.

Risotto bør ikke koke etter at parmesan er tilsatt.

Server med ønsket tilbehør.