INGEN LANG KARRIERE: Petter Northug jr. kommer ikke til å holde det gående like lenge som Ole Einar Bjørndalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
INGEN LANG KARRIERE: Petter Northug jr. kommer ikke til å holde det gående like lenge som Ole Einar Bjørndalen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

– Når jeg blir 42, veier jeg garantert dobbelt så mye som Ole Einar

Både Northug og Johnsrud Sundby beundrer Bjørndalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når skikongen Petter Northug jr. blir 42 år gjør han garantert noe helt annet enn det Ole Einar Bjørndalen holder på med om dagen i Holmenkollen.

– Ole Einar som tar medalje etter medalje - som 42-åring - er for meg så uvirkelig at det bare blir humoristisk, sier Northug.

– Jeg er både imponert og inspirert, men kommer ikke selv til å holde på lenge, sier Martin Johnsrud Sundby.

De to langrennsløperne følger skiskytter-VM på morgenkvisten under Ski Tour Canada.

– Det som er ekstra rått er at Ole Einar leverer i mesterskap etter mesterskap. Han stoler på sitt opplegg og da må det være vanvittig moro å lykkes - og samtidig litt irriterende for de andre på laget, som satser minst like mye som han. Jeg kjenner meg litt igjen etter å ha slått til i mesterskap, sier Northug.

– Det var en nytelse å se han gå på ski i Kollen. Plutselig hadde han den kjente «snerten» i måten å gå på. Selv ikke i min fantasiverden skal det være mulig å vinne medaljer over så lang tid. Når jeg blir 42 veier jeg garantert dobbelt så mye som Ole Einar, fortsetter han.

Martin Johnsrud Sundby synes at det er vanskelig å sette ord på prestasjonene til Ole Einar Bjørndalen.

– Jeg har samarbeidet med Ole Einar den siste tiden og jeg blir både imponert og inspirert av han.

– Hva imponerer mest?

– Det er jakten på detaljer som kan bety et sekund her og et sekund tjent der. Han har en evig søken på å finne måter som kan forbedre prestasjonene. En fantastisk mann!, sier Martin Johnsrud Sundby.