ANMELDT TYVERIET: Vebjørn Sand var i dag hos politiet og anmeldte saken. Foto: Geir Håkonsund/TV 2
ANMELDT TYVERIET: Vebjørn Sand var i dag hos politiet og anmeldte saken. Foto: Geir Håkonsund/TV 2

Mann pågrepet for tyveri av Vebjørn Sands maleri

Maleriet til 300.000 kroner er kommet til rette ved hjelp av vitner, melder politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunstner Vebjørn Sand ble tirsdag ettermiddag frastjålet et portrettmaleri til en verdi av nærmere 300 000 kroner på toget fra Oslo til Fredrikstad.

Allerede onsdag kveld ble tyven, en mann i 40-årene, pågrepet. Politiet i Østfold sier til TV 2 at den kjappe løsningen skyldes at vitner klarte å beskrive tyven veldig bra.

Vet ikke noe om maleriets tilstand

– På bakgrunn av veldig gode vitneobservasjoner skjønte det lokale politiet hvem det kunne være. De dro hjem til en kjenning av politiet i Moss, og der fant de både mannen som passet til beskrivelsene og maleriet. Han ble pågrepet og sitter nå i arresten. Vi vil avhøre han i morgen. Han er en god kjenning av politiet, men ingen kunsttyv, sier Jan Erik Nygård ved politiet i Østfold.

– Er maleriet like helt?

– Det vet vi ikke på det nåværende tidspunkt, det må Sand vurdere når han får det tilbake. Det har blitt håndtert annerledes enn det kunstnere ville satt pris på, sier Nygård.

Vebjørn Sand lettet

Det er en lettet Vebjørn Sand som har fått beskjed om at bildet er returnert.

– Jeg er mektig imponert over politiet i Moss som på så kort tid har klart å finne de stjålne gjenstandene. Jeg ble oppringt nå i kveld og har fått vite at både kofferten min og bildet er i god behold, sier Vebjørn Sand til God kveld Norge.