VANT: Heidi Weng vant og beholder sammenlagtledelsen i Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Heidi Weng vant og beholder sammenlagtledelsen i Ski Tour Canada. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Pedersen, Terje

Weng knuste Johaug i spurten

Heidi Weng spurtslo Therese Johaug og beholdt sammenlagtledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble et oppgjør mellom Therese Johaug og Heidi Weng på den 6. etappen av Ski Tour Canada.

På den 15 km lange Skiathlon-etappen klinket de to norske kvinnene fra start slik de pleier å gjøre. Ved skibyttet halvveis klusset Johaug litt med byttingen av ski, noe som førte til at hovedfeltet knappet noe innpå.

Men de to skrudde opp tempoet på den siste runden, og hadde en luke til resten av feltet gjennom hele løpet.

Seieren stod mellom stod mellom Weng og Johaug. I den siste bakken gikk sistnevnte til, men Weng maktet å henge på.

– Det har blitt en vane å bli nummer to og tre

Det lønnet seg. På oppløpet var Weng suveren og spurtslo lagvenninnen. Det betyr at Weng beholder sammenlagtledelsen Touren.

– Det var bra. På klassisk følte jeg meg helt ok. Jeg var veldig stiv på skøytingen. Det var kun i hodet at jeg ikke skulle gi meg. Jeg var redd for den gruppen bak. I siste bakken var spurten allerede startet. Det var tøff kamp om hvem som ville ha den seieren, forklarer Weng til TV 2.

Men på spørsmål om hun kan vinne hele Ski Tour Canada med to etapper igjen demper hun forventningene.

– Jeg er egentlig veldig fornøyd, jeg var litt irritert etter gårsdagen og hadde det kun i hodet i dag. Det var ofte jeg hadde lyst til å slippe, men det var uaktuelt. Det var artig, sier Weng.

– Det er litt slik at jeg ikke er vant til å vinne. Det har blitt en vane å bli nummer to og tre, og jeg har liksom ikke helt troen på at jeg er så god som jeg er, men da får jeg begynne å skjønne det snart, fortsetter hun.

Johaug innrømmer at hun gikk taktisk

Nummer to i sammendraget synes det var en tøff duell med Weng.

– Det var en helt grei dag. Ikke noe topp dag og ikke en dårlig dag. Jeg prøvde å gå på, forklarer Johaug til TV 2.

– Når prøvde du å gå på?

– Jeg prøvde å gå på fra start, men jeg kjente at jeg ikke klarte å få den luken jeg ville ha. Jeg kjente at dagsformen ikke var slik jeg ville at den skulle være. Da går det ikke rett og slett. Jeg skjønte da at vi kom til å holde sammen og at det ville bli avgjort på slutten. Da er det bare å være skjerpet til 10 km på fredag, sier Johaug.

Johaug innrømmer at hun gikk taktisk med tanke på fredagens 10 km. Men selv om det kan gagne hun ikke å lede Touren fredag er hun klar på at det uansett blir tøft å slå Weng sammenlagt.

– Den som leder Touren får velge startnummer sist på fredag. Det vil si at Heidi må starte før både nummer fem, fire, tre og to. Da har jeg i hvert fall hennes tid å gå på, sier Johaug.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre, mens Ingvild Flugstad Østberg ble nummer seks. Kari Øyre Slind ble nummer ti. Nest siste etappe er på kommende fredag.