Dette er nordmenns Twist-favoritt

Klarer du å gjette hvilken bit folk liker mest og minst?

I snart 60 år har Twist-posen vært å finne i norske butikkhyller, og mange har sterke meninger om hvilke av bitene som er best og verst.

– Cocos er best, mener Charlotte Hogstad Treffen.

– Nei, den er ikke god. Jeg liker Caramel, sier Aurora Ingesen Andersen.

De to nabojentene er glade i Twist, men ikke enige om hva som smaker best i Twist-posen. For hvilken bit er det flest nordmenn liker, og hvilken Twist misliker flest av oss? TV 2 hjelper deg har undersøkt, og vi gir deg svaret en gang for alle.

Hele Norges favoritt-Twist

Ved hjelp av TNS Gallup har over tusen mennesker blitt spurt i en landsdekkende undersøkelse om hva som er deres favorittbit.

Det er Lakris-biten som når helt til topps, og får tittelen «Hele Norges favoritt-Twist».

Rett bak, på andre- og tredjeplass, finner vi Banan-Twisten og Chocolate Toffee. Aprikos-biten er derimot den biten som flest nordmenn misliker, med Banan og Cocos hakk i hæl.

ELSKET OG HATET: Lakris-biten er kåret til Norges favoritt-Twist, mens Banan og Chocolate Toffee får henholdsvis andre- og tredjeplassen. Blant de nordmenn liker minst, finner man Cocos, Banan og Aprikos.
ELSKET OG HATET: Lakris-biten er kåret til Norges favoritt-Twist, mens Banan og Chocolate Toffee får henholdsvis andre- og tredjeplassen. Blant de nordmenn liker minst, finner man Cocos, Banan og Aprikos.

Bananbiten både elsket og hatet

Meningene var delte om biten med bananfyll. Denne sjokoladen var både den nest mest likte, samtidig som folket likte denne biten nest dårligst.

At enkelte er svært glade i bananbiten har Freia fått erfare. Da de tok ut bananbiten fra posen i 2001, ble det et enormt oppstyr.

– Jeg tror ikke noen i Freia hadde sett for seg at det skulle bli så ramaskrik. Det var protestgrupper, det var underskriftskampanjer. Til slutt måtte vi faktisk putte den inn i Twisten igjen. Så i 2005 så var det stor glede blant twistelskere når vi annonserte at banan var tilbake, sier kommunikasjonsdirektør i Freia, Celin Huseby.

I Freia-butikken i Karl Johans gate er det banantwisten det selges mest av, og de ansatte der opplever stadig at kunder handler hele poser kun fylt med bananbitene fra løsvekthyllene.

MINST LIKT: Aprikos er den Twist-biten nordmenn er minst glad i. 
MINST LIKT: Aprikos er den Twist-biten nordmenn er minst glad i. 

Favoritten endrer oppskrift

Det var altså Lakris som gikk til topps i vår Twist-test.

– Resultatet er interessant. Det veldig hyggelig at Lakris er vinneren. Og grunnen til at det er ekstra hyggelig, er at vi nå kommer med en ny lakris, sier Huseby.

For samtidig som undersøkelsen ble gjort, endret Freia både innpakning, størrelse og oppskrift på Lakris-biten. Det var den gamle biten, som har vært en fast bit i posen siden dens opprinnelse i 1958, som ble kåret til vinneren i undersøkelsen.

I ENDRING: Slik ser Lakris-biten ut før og etter at den skiftet innpakning, størrelse og oppskrift.
I ENDRING: Slik ser Lakris-biten ut før og etter at den skiftet innpakning, størrelse og oppskrift.

Lurt å endre en vinneroppskrift?

Lakris-biten blir først byttet ut etter vår test. Men etter at denne gikk til topps, har vi også sjekket hva folk synes om den nye versjonen. Kan den nye oppskriften erstatte den gamle favoritten?

Liten seier til den nye oppskriften

Vi serverte Lakris-biter med både ny og gamle oppskrift til folk på gata. De fikk ikke vite at det var Twist de smakte på, og oppdraget var å stemme på den de synes var best.

Av 50 spurte, likte 28 stykker best den nye, mens 22 holdt seg til den originale Lakris-Twisten. De som likte den nye mente den var mindre smuldrete, smakte godt og de likte at den var blitt større. Derimot synes de som holdt seg til den gamle biten at de nye ikke smakte like mye lakris, at den var for seig og noen også at den var blitt for stor.

Se TV 2 hjelper deg torsdag klokka 20.30!