ANMELDT TYVERIET: Vebjørn Sand var i dag hos politiet og anmeldte saken. Foto: Geir Håkonsund/TV 2
ANMELDT TYVERIET: Vebjørn Sand var i dag hos politiet og anmeldte saken. Foto: Geir Håkonsund/TV 2

Vebjørn Sand frastjålet maleri til 300 000 kroner

Nå lover kunstneren dusør til tyven.

Kunstner Vebjørn Sand ble tirsdag ettermiddag frastjålet et portrettmaleri til en verdi av nærmere 300 000 kroner på toget fra Oslo til Fredrikstad.

– Flere vitner så det de beskrev som en litt rufsete mann med en Harley Davidson-skinnjakke gå ut av toget med kofferten min, sier en opprørt Vebjørn Sand til God kveld Norge.

– Jeg er på en lengre reise og hadde hele livet mitt i denne kofferten. Det er svært verdifulle personlige eiendeler, og altså også et portrett av en veldig kjent norsk person som jeg har jobbet med i lang tid.

Kunstneren anmeldte i dag saken til politiet. Foto: Geir Håkonsund/TV 2
Kunstneren anmeldte i dag saken til politiet. Foto: Geir Håkonsund/TV 2

Oppfordrer tyven å levere det tilbake!

Sand vil ikke avsløre hvem portrettet forestiller ettersom vedkommende ikke er informert om tyveriet.

– Dette er jo et bilde som ikke er lett omsettelig så jeg vil på det sterkeste oppfordre den som tok dette til å returnere det til meg. Saken er anmeldt og under etterforskning og jeg antar at det finnes gode overvåkningsbilder av vedkommende fra enten toget eller stasjonen, sier kunstneren.

Lover dusør til tyven

Sand har også tidligere vært utsatt for tyveri. I 2009 ble et maleri stjålet fra galleriet hans på Frogner i Oslo, men kom til rette etter èn dag på avveie.

Vebjørn og Aune Sand møtte den gang tyven med hummer og champagne som takk for å få maleriet tilbake.

– Jeg jobber med en serie som heter Individets Valg, og hvis vedkommende som tok dette returnerer alt til meg skal han få et portrett av seg selv som takk, lover Vebjørn Sand.