– Jeg kommer aldri til å lage vårrull med nyre igjen

Sebastian Myhre forteller at det var den noe spesielle retten som gjorde at han røk ut av Top Chef. I dag laget han nydelig skrei, servert med baconhollandaise og hvite asparges, i Wenches kjøkken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • 750-800 g skreifilet i porsjonstykker
  • salt
  • nøytral olje og smør til steking
  • frisk timian
  • 2 fedd hvitløk
  • 3-4 skiver sprøstekt bacon
  • sort trøffel (kan sløyfes)
  • 12-16 hvite asparges (beregn 3- 4 pr person)
Skrei med baconhollandaise og asparges. FOTO: TV 2
Skrei med baconhollandaise og asparges. FOTO: TV 2

Hollandaise:

  • 3 eggeplommer
  • 2-3 ss hvitvinseddik
  • 200 g smeltet klaret smør (kun del gule, ikke det hvite bunnfallet)

Slik gjør du:

Dryss skrei med salt, og la ligge med saltet i 6-8 minutter.

Ha eggeplommer og eddik i en kasserolle.

Pisk godt under sakte oppvarming, til den tykner. Skal ikke koke!

Pisk, og tilsett klaret smør i en tynn stråle i eggeblandingen. Må fortsatt ikke koke!

Hvis den sprekker, tilsett 1-2 ss iskaldt vann, eventuelt en isterning.

Skrell asparges.

Kok i vann tilsatt 2 ts salt og 2-3 ts sukker og 2-3 skiver sitron.

Kok i 4-5 minutter.

Ta opp og la renne av seg.

Tørk av skreien, varm olje i en stekpanne, tilsett smør, knust hvitløk og frisk timian.

Legg skreistykkene i den varme pannen.

Stek i 2-4 minutter på hver side (steketid avhenger av tykkelse).

Server, og nyt!