Først da de fikk drahjelp fra Bieber, tok det av for disse gutta

– Internett bare tok låten og stakk avgårde med den, sier DJ-duoen fra USA som er venner med norske Matoma og Kygo.

De er store, veldig store. Med over 400 millioner visninger av musikkvideoen «Selfie», 119 millioner streaminger og med topplasseringer på den amerikanske Billboard-listen, har DJ-duoen The Chainsmokers tatt verden med storm.

– «Selfie» bragte oss ut i rampelyset, men den låten var egentlig ikke den vi hadde lyst til å bli kjent for. Internett tok den bare og stakk av gårde med den, sier Andrew Taggart til TV 2 når vi møter gutta i Oslo.

I fjor spilte duoen ikke mindre enn 300 konserter. Nylig gjestet de Norge etter å ha turnert Europa, og endte opp med å ha en spontankonsert på et utested i Oslo.

– Alle ble helt gale! Vi ble fortalt at skandinaver generelt er veldig stive og innadvente folk, så det var veldig gøy å se at de gikk helt av skaftet, sier Andrew Taggart (26) til TV 2.

Fremsnakket av Justin Bieber

Det er ikke bare fansen i Oslo som liker The Chainsmokers. Selveste Justin Bieber er også stor tilhenger av duoen, og postet en video av seg selv på Instagram hvor han rapper til en av låtene deres.

– Han sa at «Roses» er hans favorittsang, og med det satte han spotlighten på oss for en stund. Det var veldig kult og selvsagt til stor nytte for oss. Radiokanaler bestemmer seg jo for om de skal satse på noen eller ikke, og hvis Justin Bieber liker låten, så kommer den bedre fram i mengden. Det er galskap hvor mye han kan ha å si for noen. Vi skylder han for det, sier duoen til TV 2.

Og låten er nå streamet svimlende 140 millioner ganger på Spotify alene.

– Det er hundrevis av sanger de kan velge blant hver uke. Sier Justin Bieber at dette er hans favorittsang, så er det en stor ting. Det har selvsagt en stor innvirkning.

Stjal fotografen

Bekjentskapet med Bieber har guttene fått via en fotograf som tidligere pleide å filme for dem, men som nå er en av Biebers videofotografer. Det var denne felles vennen som fortalte Alex og Andrew at popstjernen digget låten deres.

– Rory har fortalt at Justin var fan av sangen vår, og plutselig sendte de oss videoen av at Justin rappet låten vår. Det var så kult å se at han faktisk likte den, sier Andrew entusiastisk.

– Vi så faktisk HELE videoen noen måneder etterpå, og da sang han hele låten. Det var virkelig gøy. Og vi bare «kan vi få den videoen» og de bare «nei», sier Andrew.

Konsert med Bieber

Vennskapet med Bieber har også ført til at tenårings-idolet stilte opp på scenen sammen med The Chainsmokers.

– Justin sa han hadde lyst til å komme på konserten vår, og plutselig dukket han opp fire timer før det startet. Han kom til garderoben vår hvor alle våre venner og familien var samlet. Han kom inn i rommet, og tok hver og en av dem i hånden. Da spurte vi om han hadde lyst til å bli med på scenen, og det ville han, sier Andrew.

At Justin Bieber plutselig dukket opp på konserten, førte til ville tilstander blant fansen.

– Han løp ut på scenen, og folk mistet helt fatningen. De hadde ingen idé om at vi kjente han. Vi sa bare at vi skulle få fram en spesiell gjest, og de trodde nok ikke det var noen så spesielle, sier Andrew.

– Neste show kommer til å bli en skikkelig nedtur, ler Alex.

– Ja, får vi ikke med oss Beyonce på scenen, er vi «føkka», parerer Andrew.

– Vil dere samarbeide noe videre med han?

– Jeg vet han har hørt noen låter, men den gutten gjør sin greie.

Thank you to the Chainsmokers, u guys put on a hell of a show and honoured to be a part of it

Et bilde publisert av Justin Bieber (@justinbieber)

Gir ut låt med Matoma

Norske Matoma, eller Tom Stræte Lagergren (25) som han egentlig heter, er nå aktuell med en ny låt sammen med duoen i The Chainsmokers.

– Vi har en sang som nesten er ferdig med Matoma, og så har vi fått en amerikansk popstjerne med oss, men det kan vi ikke prate mer om. Og så skal vi samarbeide med Daya, avslører Alex til TV 2.

Hit-makerne ble kjent med Matoma da sistnevnte var på turné med dem.

– Matoma var en av oppvarmingsartistene på turnéen vår, og vi ble bestevenner med ham. Han er den morsomste, fineste og mest ekte og glade personen vi noen gang har møtt, sier Andrew.

Kygo er også en venn av Selfie-guttene, men de sees ikke like ofte.

– Kyrre er veldig opptatt. Jeg vet han liker å være mye hjemme, så han ser vi bare et par ganger i året. Men vi har hatt mange fyllekvelder med ham.

Anerkjenner hverandre

Både Kygo og The Chainsmokers er store innenfor samme sjanger, noe som gjør det naturlig å tenke at de kanskje konkurrerer om å gjøre det best på de samme hitlistene.

– Vi gjør vår ting i USA, og han gjør sin greie i Europa. Så angående suksess, så anerkjenner vi hverandre. Det er utrolig hvor tilstedeværende han er i Europa. Det er Kygo over alt her. Det er veldig kult, sier Andrew.

– Vi startet på samme måte og vi er stolte av hverandre, legger han til.

Norsk kjæreste

Til tross for at Andrew og Alex er i Norge for første gang, vet de veldig mye om landet allerede. Når vi spør om hva de vet om Norge og nordmenn, blir de veldig snakkesalige.

– Jeg vet dere har en befolkning på er det 5 millioner. Dere har olje som gjør at dere har muligheten til å ha veldig gode statlige sosiale goder, sier Andrew.

– Dere hadde OL her, dere har fisk, spesielt torsk. Dere har et interessant fengselssystem, hvor dere egentlig ikke straffer folk, sier Alex og ler, før han legger til at vi også har vikinger.

– Og så vet vi om russen her. Og om de sinnsyke bussene de har, og at man får et merke i hatten om man kysser en politi eller har sex i skogen, sier Andrew.

Norske ord har de også lært seg.

– Skål og gratulerer med dagen, sier Andrew.

Mange amerikanere har knapt hørt om Norge, men det er selvsagt en spesiell grunn til at disse gutta vet så mye...

– Jeg har hatt en norsk kjæreste fra Skien, avslører Andrew.