De som jobber med ny E18 ved Kragerø har mange ganger opplevd bilister som ikke tar hensyn til nedsatt fartsgrense i veiarbeidsområdet. Foto: ta.no/AMEDIA.
De som jobber med ny E18 ved Kragerø har mange ganger opplevd bilister som ikke tar hensyn til nedsatt fartsgrense i veiarbeidsområdet. Foto: ta.no/AMEDIA.

Veiarbeiderne klaget over råkjøring – så stilte UP seg opp

– Dette er å vise lite respekt for dem som gjør en seriøs jobb.

UP-patruljen i Telemark holdt tirsdag ettermiddag fartskontroll på E18 ved Tangen i Kragerø. Strekningen, som for tiden har nedsatt hastighet på grunn av anleggsarbeid, har blitt siste stoppested for en drøss av sjåfører de siste månedene.

Hastigheten er satt ned fra 80 til 50 kilometer i timen. Noe det tydeligvis er svært mange som har problemer med å respektere, skriver Telemarskavisa.

21 fikk fartsbot

For under tirsdagens kontroll kunne politiet nok engang skrive ut bøter i bøtter og spann. Da regnskapet ble gjort opp viste det seg at hele 21 bilister fikk bot og to sjåfører fikk førerkortet beslaglagt. Sjøførene som mistet førerkortet hadde kommet kjørende i henholdsvis 77 og 89 kilometer i timen.

Det opplyser politiets operasjonsleder ved 20.50-tiden tirsdag kveld.

TA har ved en rekke anledinger skrevet om kontrollene på strekningen, uten at det ser ut til å ha stor effekt.

Les saken: Her har politiet stått mye i det siste - men det hjelper ikke

Det var bekymringsmeldinger fra arbeiderne som jobbet langs strekningen som førte til at politiet begynte med hyppige kontroller på stedet tildigere i år. Det har i høyeste grad gitt resultater. Det eksakte antallet bøter er ikke kjent, men det skal være snakk om godt over 100 forelegg og et tosifret antall sjåfører som har mistet lappen.

– Viser liten respekt

På kun en uke i månedskiftet januar-februar skrev politiet ut hele 75 forelegg til bilister som ikke viste respekt for fartsgrensen.

– Jeg tenker at dette er å vise lite respekt for dem som gjør en seriøs jobb på strekningen. De har krav på at vi som ferdes tar hensyn til deres liv og helse, sa UP-sjef for Telemark, Andreas Rødø.

Dødsulykke

Strekningen var også åsted for en dødsulykke tidligere i år. En 36 år gammel mann mistet livet da bilen han kjørte krasjet med to betongelementer, og deretter havnet på taket.

Les også: Omkom etter trafikkulykke på E18

Denne ulykken skal også ha vært årsak til at politiet begynte å holde kontroller på stedet.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no – her:

Ble stoppet av politiet, fikk beskjed om å kjøre fortere!