FALLER UTENFOR: Særlig unge innvandrerkvinner faller utenfor arbeidsmarked og skole. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
FALLER UTENFOR: Særlig unge innvandrerkvinner faller utenfor arbeidsmarked og skole. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Foto: Junge, Heiko

Fire av ti unge innvandrerkvinner uten jobb eller skole

Fire av ti innvandrerkvinner mellom 16 og 34 år er ikke sysselsatte gjennom jobb eller skole.

En ny rapport fra Statistisk sentralbyrå viser at et stort antall innvandrerkvinner faller utenfor arbeidsmarked og skole, ifølge Dagsavisen.

Rapporten er basert på tall fra 2014 og sammenligner tre grupper: innvandrere som har kommet til Norge, norskfødte med innvandrerbakgrunn og majoritetsbefolkningen.

– Norskfødte med innvandrerforeldre, kommer mye nærmere majoritetsbefolkningen når det gjelder andelen som tar del i arbeid og utdanning. Hovedforklaringen er at de har all skolegang her og har gjennomgått mye viktig sosialisering, sier forsker Bjørn Olsen i Statistisk sentralbyrå.

Særlig er det unge kvinner i parforhold med barn som faller utenfor. I alderen 25 til 29 år var 49 prosent av innvandrerkvinnene aktive på jobb eller skole.

Til sammenligning hadde 72 prosent av de norskfødte med innvandrerbakgrunn en skole eller arbeidsplass å gå til, mens dette gjaldt 87 prosent av kvinnene i majoritetsbefolkningen.

(NTB)