Toppbloggeren: – Begge foreldrene mine hadde psykiske problemer. Jeg ble veldig fort voksen

Camilla Pihl snakker ut om angsten og panikkanfallene som har rammet henne.

Motebloggeren Camilla Pihl (35) overrasket i januar leserne sine med å fortelle at hun den siste tiden har slitt med psykiske problemer.

POPULÆR BLOGGER: Camilla Pihl, her på Vixen Blog Awards 2016. Foto: Stella Pictures.
POPULÆR BLOGGER: Camilla Pihl, her på Vixen Blog Awards 2016. Foto: Stella Pictures. Foto: Tor Gunnar Berland

Det siste året har vært svært tungt for bloggeren, og nå snakker hun ut om det til TV 2s Guri Solberg (36) i podcasten #BraDamer, som du kan se i videoen øverst.

– For min del var det en blanding av mange uoppgjorte ting som jeg måtte ta tak i, og ekstremt stress. Til slutt sa det rett og slett bare pang. Jeg sto i Bogstadveien, det var ingenting som kunne stresse meg eller trigge noen følelser, forteller Pihl.

– Men så fikk jeg plutselig et illebefinnende. Jeg trodde jeg skulle svime av, og jeg ble redd. Hjertet dundret avgårde og jeg begynte å oppføre meg litt som gal. Jeg følte jeg måtte komme meg ut. Jeg mistet kontrollen, forteller bloggeren.

– Kroppen forsøkte å si ifra

– Jeg løp inn på en kiosk og tenkte at jeg sikkert måtte få i meg en sjokolade for å få opp blodsukkeret, men det hjalp ikke. Det var kjempeekkelt. Dagen etter skjedde det igjen. Jeg lurte på hva i all verden det var som skjedde med meg.

Deretter fortsatte anfallene å komme igjen og igjen.

– Senere skjønte jeg at jeg hadde hatt panikkanfall. Kroppen har forsøkt å si ifra flere ganger, men jeg har ikke hørt på de signalene jeg har fått. Nå hadde jeg ikke noe annet valg enn å høre på kroppen, forteller Pihl.

I ettertid mener bloggeren at hun burde ha forstått hvor hun var på vei.

– Jeg våknet noen ganger opp med stressnakke som jeg ikke klarte å bevege. Andre ganger svimte jeg av på badet etter å ha stått opp, forteller hun.

– Fikk det under kontroll

Toppbloggeren brukte over et halvt år på å komme seg videre etter panikkanfallene.

– Jeg har nok vært heldig som ikke fikk noe som stakk dypere. Jeg fikk det tidlig under kontroll. Jeg skjønte at jeg måtte roe ned litt, jeg måtte kutte ut omverdenen og finne kjernen i det jeg hadde inni meg, forteller hun.

Løsningen for Pihl ble meditasjon og ro. Psykiske problemer er ikke noe nytt for 35-åringen, som vokste opp i et hjem med en psykisk syk mor og far.

– Jeg har hatt en litt unormal oppvekst og barndom. Det har vært vanskelig til tider. Jeg hoppet over det å være fjortis, forteller Pihl.

– Måtte ta mye ansvar tidlig

– Hvordan var det å vokse opp med en far som var syk?

– Nå er faktisk mamma syk også. Jeg ble veldig fort voksen. Jeg tok kanskje litt mye ansvar litt tidlig. Det kan være positivt og negativt.

– Det har bidratt til at jeg ble den personen jeg er i dag. Man blir veldig hardtarbeidende når man vet at det ikke er noen som tar deg imot om man faller. Man blir veldig innstilt på å få til ting, sier Pihl.

Pihl har valgt å være åpen, og det har gitt henne enormt mye positiv respons.

– Jeg synes ikke det er noen skam rundt det. Det er jo så vanlig at det er nesten som å få en forkjølelse. Det har kommet så mange tilbakemeldinger fra folk som har opplevd det samme. Jeg tror ikke du kan gå gjennom et helt liv uten å kjenne på disse følelsene, sier Pihl.

Hør Guri Solbergs podcast i sin helhet her.