John Arne Riise klar for Aalesund

Gjenforenes med lillebror Bjørn Helge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Aalesund - Stabæk på TV 2 Zebra fredag klokken 19.00! Skaff deg tilgang til alt av norsk fotball her!

John Arne Riise (35) blir Aalesund-spiller i 2016-sesongen.

Det bekrefter Riise selv på Twitter fredag. Også Aalesund har bekreftet signeringen på sin hjemmeside.

– Alt er signert. Strålende å være tilbake der alt startet. Takk for støtten og til alle som gjorde dette mulig, skrev Riise på Twitter.

– Skal bli godt på kunne bidra på på og utenfor banen, sier han til TV 2 .

– Føles det som en seier?

– Det gjør det. I hvert fall når jeg har møtt så mye motstand fra forbundet, Norsk Tipping og hele den gjengen der. Så klart, Betsson måtte gi opp en del av sine ting og har tapt en del penger, men det føles som en seier. Jeg takker Betsson og tålmodigheten til Aalesund.

Signerte en ettårskontrakt

Etter det TV 2 erfarer har Riise signert en ettårsavtale med Aalesund.

Venstrebackens Betsson-avtale har vært det store hinderet for Aalesund, men samarbeidet ble avsluttet tidligere denne uken.

Riise måtte nemlig ut av Betsson-avtalen for å få lov til å spille i Norge. Betsson er en konkurrent til Norsk Tipping, som sponser norsk fotball.

Spillselskapets planlagte bruk av Riise i reklamefilmer den kommende tiden skapte mer problemer for partene, men Riise gjennomførte likevel den medisinske sjekken i Ålesund torsdag. Fredag kom meldingen om at Betsson hadde valgt å trekke sin reklamekampanje.

Da var veien åpen for å bli Aalesund-spiller.

Hjem etter eventyrlig utenlandskarriere

Riise begynte sin seniorkarriere i Aalesund, hvor han debuterte allerede som 16-åring. Han forlot klubben som 17-åring i 1998. Riise har siden hatt en eventyrlig karriere i Monaco, Liverpool, Roma, Fulham, APOEL og indiske Dehli Dynamos FC.

Utenfor banen har Riise også gjort seg bemerket. Han havnet i slagsmål med John Carew i spillerbussen etter en landslagstrening i Drammen i 2002. I 2005 kom det frem at Riise hadde SMS-flørtet med flere norske kjendiskvinner. To år seinere ble han angrepet med golfkølle av lagkameraten Craig Bellamy fordi han ikke ville synge på oppfordring.

I et TV 2-intervju i 2013 la Riise ut om hvordan han følte det var å bli forbigått av Tarik Elyounoussi som visekaptein for Norge. En uke seinere takket han nei til videre landslagsspill. I mai 2014 giftet han seg for tredje gang. Sammen med kona Louise Angelica Riise (24) dukket Riise i 2016 opp i den femte sesongen av TV 2-programmet Bloggerne.