IKEA: Designeren og artisten Kanye West skaper i dag furore i Sverige, når han helt uanmeldt møtte opp på IKEA. FOTO: Scanpix
IKEA: Designeren og artisten Kanye West skaper i dag furore i Sverige, når han helt uanmeldt møtte opp på IKEA. FOTO: Scanpix Foto: Richard Drew

Kanye West dukket plutselig opp på IKEA i Sverige ...

Dagens store spørsmål i svenske medier: Hvorfor er Kanye West på IKEA i den lille byen Älmhult?

Hvorfor er Kanye West på IKEA? Det er det store spørsmålet som får alle de svenske mediene til å klø seg i hodet.

Superstjernen, og Kim Kardashians ektemann, dukket plutselig opp i lokalene til møbelgiganten i den svenske småbyen Älmhult i Småland, et tettsted med kun 8600 innbyggere.

– Hva gjør han på IKEA i Älmhult?

– Han har vært på besøk på vår designavdeling der vi har hele vårt assortement, sier talskvinne for IKEA gruppen, Josefin Thorell til TV 2.

Om superstjernen skal designe noe har hun ikke noe mer informasjon om.

– Det har bare vært et besøk. Vi har ofte kontakt med folk, artister og andre foretak der som vi har møter med for å finne inspirasjon og for å møtes og prate. Men det finnes ingen avtaler på det nåværende tidspunkt, sier Thorell til TV 2.

Satte pris på besøket

At en verdensstjerne kommer til det lille smålandske tettstedet uten forvarsel er selvsagt en stor nyhet, ikke minst for de ansatte som fikk møte West.

– Jeg var ikke der selv, men det var et trivelig besøk, og ikke minst hyggelig for våre medarbeidere som fikk sjansen til å møte han, sier Thorell.

Designsamarbeid

Svenske medier spekulerer nå selvsagt i om Kim Kardashians ektemann vil skrive kontrakt med møbelgiganten og ende opp med å designe noe for dem.

– IKEA vil jo bli litt kulere for de yngre om Kanye skal gjøre et designsamarbeid med dem, sier en av Aftonbladets reportere i en direktesending.

Så gjenstår det å se om vi får en hylle, sofa, lampe eller kanskje et bord, med navnet West mellom Billy, Stokholm og de andre billige merkene.

Billy-bokhyllens far er død

Kanye Wests besøk på IKEA er tilfeldigvis også dagen da australske Canberra Times melder at Billy-bokhyllens far, Gillis Lundgren (86) er død.

Lundgren var IKEAs fjerde ansatte, og etter å ha jobbet for varehuset i tre år, skal han ha saget av benene på et bord for å få plass til det i bilen sin. Det sparket i gang historien om de flatpakkede møblene som kjeden er kjent for.

Det produseres en Billy-bokhylle hvert 15. minutt, og i 2009, da hyllen hadde 30. års jubileum, hadde den blitt solgt i hele 41 millioner eksemplarer.