Her snakker vi ekstrem konseptbil, Rolls-Royce har litt å leve opp til hvis de skal matche dette! Foto: Jeremy Westerlund.
Her snakker vi ekstrem konseptbil, Rolls-Royce har litt å leve opp til hvis de skal matche dette! Foto: Jeremy Westerlund.

Snart skal de overraske oss med ekte drømmebil

Kan det bli så ekstremt som dette?

BMW er i gang med å feire at de fyller 100 år i år. De har akkurat vist oss konseptbilen Vision Next 100, som trygt kan sies å være ambisiøse saker. Her gir nemlig BMWs oss en smakebit på hva de tror skal skje innenfor bilutvikling de kommende 100 årene. Intet mindre!

Men BMW handler ikke bare om merket BMW. Nei, dette har etter hvert blitt til en konsern med flere merkevarer, også de skal ta del i jubileet. Det betyr at vi etter hvert skal få en futuristisk konseptbil fra Mini og ikke minst: At Rolls-Royce skal vise oss hvordan de ser for seg framtiden.

Designstudent

Deres konseptbil skal hete Rolls-Royce Grand Sanctuary. Foreløpig vet vi lite om den, bortsett fra at den skal vises første gang i juni og sannsynligvis blir en oppvisning i eksklusivitet. For Rolls-Royce blir det også viktig å flytte grensene i luksusklassen. En rekke andre merker har meldt seg på, i kampen for å kapre verdens mest pengesterke kjøpere.

Dette bringer også tankene til konseptbilen Rolls-Royce Apparition som ble vist for noen år siden. Bak den sto designstudenten Jeremy Westerlund (i dag driver han eget designbyrå). Den vakte stor oppsikt, og skal også ha blitt lagt merke til høyt oppe i BMW-systemet.

Topp 5: Dette er våre favoritter fra BMW

Inspirert av luksusyachter

Westerlund leverte her en moderne tolkning av konseptet med en sjåfør sittende foran, adskilt fra passasjersonen. Og han dro på med et design som pekte tilbake til røttene hos Rolls-Royce, samtidig som det var hypermoderne.

Bak en monumental grill, strekker det lange panseret seg helt opp til taket. Det mest fantasifulle med konseptet, er nok den åpne førerplassen. Det avslører at Westerlund har valgt å tenke fritt og ikke brydd seg særlig om praktiske begrensninger underveis.

Luksusyachter var en av inspirasjonskildene hans, det er naturligvis et fremkomstmiddel flere Rolls-Royve-eiere også kjenner godt til. Selve modellen ble bygget i 1/4-størrelse, selv da er det ruvende saker.

Verdens villeste luksusbil – er det denne?

Mange som ypper seg

Så langt går neppe Rolls-Royce med sin egen, offisielle konseptbil. Men det er ventet at også den skal være egnet til å vekke stor oppsikt.

Per i dag har Rolls-Royce en helt unik posisjon i bilverdenen. Det er som sagt mange som ypper seg, men i praksis er det ingen som så langt har klart å utfordre Rolls-Royce skikkelig.

Men det vil ikke mangle på forsøkene de kommende årene. Derfor blir det også svært viktig for Rolls-Royce å modernisere og videreføre varemerket sitt, og etter all sannsynlighet gå i enda mer eksklusiv retning.

LES OGSÅ: Unik Rolls-Royce dukket opp på låve i Molde

Det er ikke mindre spektakulært bakfra, de svøpende linjene er blant annet inspirert av luksusyachter. Foto: Jeremy Westerlund.
Det er ikke mindre spektakulært bakfra, de svøpende linjene er blant annet inspirert av luksusyachter. Foto: Jeremy Westerlund.

Sjeldne saker, og denne får du billig!