skoleangrepet i Trollhättan:

Her leter Anton (21) etter flere ofre på skolen

Gjerningsmannen planla å ikke komme levende fra massakren da han drepte tre personer på en skole i Trollhättan i fjor. Dette kommer fram i etterforskningsrapporten som ble lagt fram tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

22. oktober i fjor drepte svenske Anton Lundin Pettersson en elev og to ansatte ved Kronan skole i Trollhättan i Sverige. Etter drapene ble han selv skutt og drept av politiet. Den 21 år gamle mannen var maskert med en Star Wars-hjelm, og var bevæpnet med et sverd.

La igjen et brev

Tirsdag ble etterforskningsrapporten offentliggjort, hvor det kommer frem at gjerningsmannen hadde googlet skolen flere ganger og funnet ut hvem som jobbet der og hvem som var elever. Dette melder svenske Expressen.

– Han hadde lagt igjen et brev. I brevet framkommer det tydlig at han ikke hadde tenkt å komme hjem igjen etter angrepet, sier Thomas Fuxborg, det svenske politiets presstalesperson under en pressekonferanse tirsdag.

Overvåkningsvideo

Politiet har også offentliggjort overvåkningsvideo fra skolen i Trollhättan. Videobildene viser drapsmannen som er iført en kostyme som ser ut som en Star Wars-figur mens han går rundt i gangene og leter etter flere ofre.

Drapsvåpenet, som er et stort sverd, holder han i hånda mens han spaserer rundt i gangene.

Etter først å ha posert for bilder sammen med noen av elevene, gikk han plutselig til angrep på flere personer.

Ikke psykiske lidelser

Ifølge politiet hadde Pettersson søkt på Internett om fenomenet, «sucide by cop», som betyr å ta sitt eget liv ved å utføre en hendelse som får politiet å skyte seg.

På pressekonferansen kom det fram at gjerningsmannen ikke skal ha hatt psykiske lidelser og var ikke påvirket av narkotiske stoffer under angrepet.

Det svenske politiet forteller at det er tydelig at det var et hatmotiv som lå bak.

– Når han gikk rundt valgte han ut spesielle elever og lærere, noe som viser at det var et hatmotiv som lå bak, sier Thomas Fuxborg.

I rapporten kommer det også fram at 21-åringen hadde planlagt å ha en skytetavle på brystet, slik at politiet kunne sikte og treffe han ved hjelp av den.