SKAL HJELPE ARTISTER: Espen Lind, Marion Ravn og Cato Sundberg har alle takket ja til å hjelpe deltakerne som er med i TV 2s nye talentshow The Stream.
SKAL HJELPE ARTISTER: Espen Lind, Marion Ravn og Cato Sundberg har alle takket ja til å hjelpe deltakerne som er med i TV 2s nye talentshow The Stream.

Disse artistene er med på TV 2s nye musikkshow The Stream

Espen Lind, Marion Ravn og Cato Sundberg klare for å finne Norges nye stjerner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når The Stream kommer på skjermen neste sesong, blir det med tre kjente norske artister på laget.

I dag er det nemlig bekreftet at Espen Lind (44), Marion Ravn (31) og Cato Sundberg (34) utgjør stjernetrioen som skal finne og utvikle artister på vegne av verdens tre største plateselskaper i TV 2s nye musikk-konkurranse.

Opplever konseptet som virkelighetsnært

Espen Lind har gitt ut alle sine album på Universal Music, og skal være deres representant i programmet.

I tillegg til stor suksess som solo-artist, har han også gjort suksess sammen med Kurt Nilsen, Aksel Holm og Alejandro Fuentes, og de siste årene skrevet og produsert musikk for internasjonale stjerner som Beyoncé, Train, Tinie Tempah, Selena Gomez og Ne-Yo, i tillegg til store norske artister som Vamp og Ingebjørg Bratland.

Lind mener artistene han er på søken etter ikke nødvendigvis må være «hans sjanger».

– Jeg opplever at The Stream er et programkonsept som på en unik måte speiler virkeligheten i platebransjen slik jeg faktisk kjenner den. The Stream benytter seg av de samme mekanismene som får frem nye artister i dag, og oppleves derfor som ganske virkelighetsnært. Som representant for Universal, kan jeg heller ikke bare gå etter egen smak - jeg må klare å se et større bilde, blottlegge nervesystemet og være åpen for å la meg treffe av musikk som jeg vanligvis kanskje ikke har et like sterkt forhold til personlig. Men det må treffe meg på en eller annen måte, for det er ikke mulig å kalkulere seg fram til hva som vil treffe publikum. Jeg håper jo jeg har en musikkforståelse i bunn som både jeg, Universal og artistene vil kunne nyte godt av, sier han i en pressemelding.

Dette er The Stream

I musikkonkurransen The Stream flyttes auditionen hjem til deltakerne, som på www.thestream.no kan laste opp sin egen musikk. Både soloartister, duetter, grupper, band, og ikke minst DJer og produsenter er velkomne til å delta.

De 100 mest streamede artistene på nettsiden blir invitert til en showcase hvor de møter Norges tre største plateselskap: Sony Music, Universal Music Group og Warner Music Group. Liker de det de hører går artisten videre, og etter flere utsilinger signerer plateselskapene sine favoritter.

Etter signeringen opptrer artistene live hver sending og låtene deres gis ut på Spotify. Til slutt står vi igjen med en vinner som startet på gutte- eller jenterommet, har tatt internett med storm, imponert plateselskapene nok til å bli signert, og bevist gjennom gjentatte utgivelser at hun eller han har fortjent en plass blant Norges mest populære artister.

– Starter der Idol slutter

Marion Ravn har i år vært plateartist i 20 år, og slo gjennom internasjonalt i ung alder med duoen M2M. Hun har senere turnert som solo-artist over hele verden sammen med artister som Meat Loaf, Pink og Lionel Richie.

Siden 2013 har Ravn utgitt hele tre egne album på Sony Music, og det er dette plateselskapet 31-åringen skal finne og utvikle artister for i programmet.

– Det som er så gøy med The Stream er at det er så mye mer enn bare et tv-show! Det starter på mange måter der Idol slutter, sier sangeren.

– Her signerer artistene med plateselskapene allerede før finalerundene, og vinneren vi står igjen med til slutt har allerede hatt suksess over tid å vise til, de har git ut masse låter og blitt streamet mye på Spotify allerede. Sånn sett stiller artistene mye sterkere. Jeg gleder meg til å bruke min erfaring fra mange år i bransjen til å hjelpe frem nye talenter og forhåpentligvis finne spennende og levedyktige artister til stallen til Sony Music, fortsetter hun.

– Det mest troverdige musikk-konseptet

Cato Sundberg er låtskriver, produsent og vokalist i den norske suksess-gruppa Donkeyboy. I tillegg til utallige hits med bandet de siste årene, har Cato og også skrevet og produsert for andre artister som Selena Gomez, Matoma og Sandra Lyng.

Donkeyboy er i stallen til Warner Music, og som artistutvikler i The Stream er det derfor Warner han vil representere.

Sundberg mener det ikke finnes bedre egnede konsepter for forventningsfulle deltakere.

– Dette er rett og slett det mest troverdige musikk-konseptet som finnes på tv. Det føles veldig ekte, og jeg tror det vil tiltrekke seg artister som kanskje ikke ville følt seg hjemme i andre liknende konsepter. The Stream er nok det eneste musikkformatet jeg selv kunne ha stilt opp i som håpefull artist. Her kan man flikke på ting hjemme, og det er jo mye enklere å laste opp en video du er trygg på enn å stå skjelvende foran et dommerpanel i det som jo egentlig er en litt kunstig setting. Vi ser jo at The Stream ikke bare tiltrekker seg sangere, men også låtskrivere, band og produsenter, og det synes jeg er utrolig spennende.

Nesten 1000 innsendte bidrag

Deltakerne i The Stream laster opp sine bidrag på thestream.no hvor de 100 mest streamede artistene går videre til en showcase for plateselskapene og deres artistutviklere.

Universal, Sony og Warner signerer gjennom sine artistutviklere tre artister hver som de tar med seg inn i finalerundene. I finalerundene opptrer de signerte artistene live i hver sending, og låtene deres gis ut på Spotify hver uke. Den som streames mest gjennom uka, leder finalerunden uka etter.

Bare få uker etter lansering er det allerede over 920 opplastede bidrag på thestream.no. Det er mulig å laste opp – og strømme bidragene – frem til 1. mai.

The Stream kommer på TV 2 til høsten.

REPRESENTERER HVERT SITT PLATESELSKAP: Cato Sundberg, Marion Ravn og Espen Lind. FOTO: BJØRN WAD / TV 2
REPRESENTERER HVERT SITT PLATESELSKAP: Cato Sundberg, Marion Ravn og Espen Lind. FOTO: BJØRN WAD / TV 2