Slik lager du sunt tilbehør til pølsefesten

Wenche har ikke kommet tilbake fra Holmenkollen, til glede for gutta i Camp Kollen som fikk nyte grove pølser med masser av deilig tilbehør, til frokost!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Smakfullt tilbehør til grillede pølser

Velg helst pølser med høy kjøttandel, 80 % kjøtt gir veldig smakfulle og sunnere pølser.
Wenche valgte pølser fra Jens Eide, Finsbråten, Gilde og Thulefjord, men det finnes også mange andre gode pølser av lam, storfekjøtt eller svinekjøtt. Sjekk næringsinnholdet!

Tomatsalsa

Dette trenger du:

  • 2 tomater
  • 1 ss sweet chilisaus
  • 2 ss frisk hakket basilikum eller bladpersille
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Del tomatene i to og ta ut innmaten.

Finhakk tomatkjøttet og bland med ketchup eller chilisaus, finhakket basilikum/urter, salt og pepper.

PØLSEDIGG: Pølser smaker alltid godt på tur, og ekstra godt blir det med deilig hjemmelaget tilbehør. Foto: TV 2
PØLSEDIGG: Pølser smaker alltid godt på tur, og ekstra godt blir det med deilig hjemmelaget tilbehør. Foto: TV 2

Tzatsiki

Dette trenger du:

  • 1 slangeagurk
  • 2-4 fedd hvitløk
  • ca. 2 1/2 dl matyoghurt
  • 2-3 ss olivenolje
  • Salt
  • pepper
  • sukker
  • frisk hakket mynte

Slik gjør du:

Riv agurken opp på et råkostjern.

Press ut litt av vannet.

Finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje.

Smak til med salt, pepper, ørlite grann sukker og rikelig med finhakket mynte.

Coleslaw (kålsalat)

Dette trenger du:

  • Ca 4 dl strimlet nykål, evt. kinakål
  • 1 ts salt
  • 1 stor gulrot, grovt revet
  • 1 eple, finstrimlet
  • 1/2 finhakket rødløk
  • 1 1/2 dl matyoghurt (evt. like deler matyoghurt og majones)
  • 2-3 ss sennep eller ravigottesaus
  • Evt. noen dråper tabasco

Slik gjør du:

Finsnitt kålen, riv gulrot, finsnitt eple og finhakk løk.

Vend grønnsakene inn i matyoghurt.

Smak til med sennep/ravigottesaus og tabasko.

Karamellisert løk

Dette trenger du:

  • 3-4 store løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 3-4 ss olivenolje
  • 1-2 ss brunt sukker
  • 2-3 ts soyasaus
  • pepper
  • evt. tørkede urter

Slik gjør du:

Rens og skjær løk i tynne skiver.

Finhakk hvitløken.

Stek løk og hvitløk i stekepanne på middels varme i 15 min.

Tilsett sukker og stek videre i 10 minutter.

Smakt til med soyasaus, pepper og evt. tørkede urter.