Vogntoget hadde kollisjonsskader og manglet lys og kjetting. Dermed ble det bruksforbud og hjullås. Men det stoppet ikke sjåføren. Foto: Statens vegvsesen.
Vogntoget hadde kollisjonsskader og manglet lys og kjetting. Dermed ble det bruksforbud og hjullås. Men det stoppet ikke sjåføren. Foto: Statens vegvsesen.

Vogntoget fikk bruksforbud og hjullås – tatt igjen i Sverige

– Man skal jobbe litt for å få av den låsen!

Vogntoget skal ha vært i en ulykke i Vestfold fredag. Søndag kveld ble det stanset i Statens vegvesens kontroll i Drammen.

Det ukrainske vogntoget hadde da så store skader i fronten at det fikk bruksforbud, og ble påsatt hjullås. Det skriver Drammens Tidende.

– Det var kollidert i fronten, hadde ikke lys og manglet kjettinger. Noe slikt er ikke bra å ha på veien, vogntoget fikk derfor kjøreforbud og ble fraktet til Drammen trafikkstasjons lokaler i Lier, sier operasjonsleder Tore Nuven ved Drammen politistasjon.

Jobbe litt...

Til tross for hjullåsen forsvant bilen natt til mandag.

– Dette er første gang vi opplever at et kjøretøy kommer seg videre etter at vi har påmonter hjullås. Man skal jobbe litt for å få av den låsen, sier kontorsjef Widar Stoltz i Statens Vegvesen.

Vegvesenet varslet politiet om at vogntoget var borte, og kjøretøyet ble etterlyst. Mandag ble vogntoget stoppet i en trafikkontroll i Vänersborg ved Uddevalla i Sverige. Da hadde vogntoget kjørt 26 mil.

Åpenbart trafikkfarlig

– Det er bra at de var våkne. Dette kjøretøyet er åpenbart trafikkfarlig, sier operasjonsleder Rune Hunshamar ved Sør-Øst politidistrikt.

Sjåføren risikerer bot og beslagleggelse av førerkortet

Du kan lese mer om bil og trafikk på dt.no – her:

LES OGSÅ: Se hva kontrollørene stoppet på Svinesund!