SOVER SØTT: LIlle prins Oscar som ble født for fem dager siden, sover søtt på det første bildet som er publisert av han. FOTO: Kungahuset.se
SOVER SØTT: LIlle prins Oscar som ble født for fem dager siden, sover søtt på det første bildet som er publisert av han. FOTO: Kungahuset.se

Se det første bildet av Sveriges nyfødte prins Oscar

Sveriges lille prins Oscar, som ble født for bare fem dager siden, sover en søt kongeblund på det første bildet som er publisert av han.

Onsdag kveld for bare fem dager siden, fødte kronprinsesse Victoria av Sverige lille prins Oscar på Karolinska sykehuset i Stockholm.

Dagen etter fødselen ble det publisert et bilde av hele Kronprinsessefamilien, men da lå den nyfødte prinsen godt tildekt i bilstolen sin i det familien var på vei hjem til Haga slott.

Men nå har altså Kungahuset publisert det første offisielle bildet av den nyfødte prinsen.

– Så kom endelig det første bildet av Sveriges nye lilleprins, etter at et falskt bilde av ham faktisk gikk sin seiersgang på nettet i helgen, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

Den lille prinsen har mørkt hår, og hvem han ligner på har, har Kongebloggeren Totland en klar formening om.

– Jeg synes lille Oscar er svært lik på de første bildene av storesøster Estelle i 2012, og at han som henne har tydelige trekk av mamma Victoria og slekten Bernadotte.

– Han har mørkt hår og veldig fine trekk. Og så har han veldig søte ører, det bruker jeg å se på, sa overhovmesterinnen Kristine von Blixen-Finecke etter vitneseremonien torsdag på Haga slott, til Expressen.

Besøkte lillebror

Prinsesse Estelle besøkte sin nyfødte lillebror på syhehuset torsdag morgen, før de alle dro hjem til Haga.

– Alle har det bra og er veldig glade, skrev Kungahuset.se på kongefamiliens egen hjemmeside som kommentar til bildet hvor en litt betuttet storesøster er med og henter sin lillebror hjem.

Den lille prinsen ble født onsdag 2. mars, og var 3655 gram og 52 cm lang.

Kalt opp etter pappa

Prinsens navn ble offentliggjort dagen etter fødselen, av morfar kong Carl Gustaf.

– Og prinsen navn er Oscar Carl Olof. Han vil kalles Oscar. Han blir hertug av Skåne, kunngjorde kong Carl Gustaf til pressen.

– Et flott navn og langt mer tradisjonelt enn storesøsterens. En blanding av tradisjon og oppkalling etter familiemedlemmer. Oscar er et velkjent kongenavn i Sverige. Carl er etter morfar Carl Gustaf og Olof er etter farfar Westling. Olof er også prins Daniels annet fornavn. Han ble faktisk døp Olof Daniel Westling, men Daniel ble etter hvert navnet han brukte til daglig, sa Totland til TV 2 i det navnet ble offentliggjort.