Riise: – Karrieren kan være over i løpet av uken

John Arne Riise er fortsatt usikker på fremtiden som fotballspiller, bare dager før Tippeliga-starten. Det avslørte mannen med flest landskamper for Norge i God morgen, Norge mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OSLO (TV 2): Den tidligere Liverpool-backen, som er fristilt fra kontrakten med den indiske klubben Delhi Dynamos, håper å avslutte karrièren i moderklubben Aalesund sammen med lillebror Bjørn Helge.

Riise sier til «God morgen, Norge» at han er i dialog med fotballforbundet og Norsk Tipping om å få spille i Norge til tross for avtalen han har med spillselskapet Betsson.

Hvis partene ikke blir enige, er karrièren trolig over for spilleren som står med flest landskaper for Norge gjennom tidene.

– Jeg har hatt en dialog med Aalesund i lengre tid, men det er klart at det er ganske vanskelig på grunn av situasjonen. Jeg har tatt kontakt med Norsk Tipping og fotballforbundet, og vi er i dialog, men det er ikke dermed sagt at det går i orden. Jeg respekter lover og regler, men håper det er mulig å bøye dem litt, forteller Riise til TV 2.

– Skjer det, så spiller jeg, skjer det ikke, respekterer jeg det og har ikke annet valg enn å mest sannsynlig legge opp.

– Så din fotballkarriere kan være over i løpet av en uke?

– Den kan være over ganske snart, ja, hvis ikke noe kommer ganske fort fra utlandet, da. Men drømmen er å avslutte med min bror der det starta. Jeg skjønner hvis det ikke skulle gå, men håper.

– Er det aktuelt å bryte avtalen med Betsson for å få spille i Tippeligaen?

– Nei, jeg har en kontrakt jeg ikke kan rive i to. De er villig til å gi avkall på ting for at jeg skal få spille i Norge. Nå får vi se hva NFF og Norsk Tipping, sier en håpefull Riise, og avslører at han skal i flere, viktige møter mandag.

– Fotball er førsteprioritet for meg, men går det ikke, tar jeg fatt på neste punkt på lista. Jeg er positiv til at det nå skal løses, avslutter 35-åringen.