Foto: Geir Egil Skog

Camp Kollen: Nå skal kjendiser ta verdensrekord i strafferunder

Kjendiser skal gå like mange strafferunder som Ole Einar Bjørndalen har gått i løpet av karrieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av karrierestarten i 1993 har Ole Einar Bjørndalen gått 904 strafferunder. Det er 135,6 kilometer! Nå skal samme distanse tråkkes opp av kjendiser til inntekt for kampanjen «Gå for livet».

Camp Kollen har bestemt seg for å slå Bjørndalens mulige «verdensrekord» direkte på tv2.no tirsdag 8. mars. Både som en hyllest til skiskytterkongen, men også en som en innsamlingsaksjon til «Gå for livet». «Gå for livet» er VMs veldedige aktivitetskampanje i regi av Kreftforeningen, Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke og Right to Play.

Det er ingen VM-konkurranser i Holmenkollen denne dagen, og Camp Kollen har samlet sammen en rekke kjendiser som skal hjelpe dem å gå de 135,6 kilometerne.

– I motsetning til Ole Einar Bjørndalen som har gått alle disse strafferundene selv, så gjør vi dette som en kjendisstafett, sier TV 2s skiskytter-ekspert Ole Kristian Stoltenberg.

– Jeg tipper vi kommer til å bruke rundt 10-12 timer på å passere Ole Einar Bjørndalens 904 strafferunder og vi har et hårete mål om å samle inn minst tusen kroner per kilometer. Hver kjendis skal gå i 20 minutter, i sitt eget tempo, men vi skal ha en liten konkurranse om hvem som klarer å samle inn mest penger til «Gå for livet», forteller en entusiastisk Stoltenberg.

Starten går direkte på TV 2s God Morgen Norge kl. 9.40 og det er God morgen Norge-kokken Wenche Andersen som skal gå den første 20 minutters-etappen.

Via betalingsappen Vipps kan seerne gi et beløp til «Gå for livet» og samtidig markere hvilken kjendisetappe man støtter. Hver kjendis får et #-nummer og man må huske å legge inn nummeret til sin favoritt før man Vippser beløpet.

– Startlisten er nå klar, så deltakerne kan begynne å samle inn pengene til sitt startnummer. Pengene «Vippses» til 480 50 444 (du får opp navnet «Camp Kollen») og i meldingsfeltet skriver du startnummeret til kjendisen du vil støtte. Foreløpig liste ser slik ut. Flere deltakere kommer etterhvert. Følg med på tv2.no.

Kjendiser på startstreken:
20. Wenche Andersen
1. Freddy dos Santos
2. Tora Berger
3. Nils Ingar Aadne
4. Hans Anton Bjørnadalen
5. Øyvind Hammer
6. Frode Løberg
7. Geir Hoff
8. Hemmelig gjest
9. Kasper Wikestad
10. Mads Kaggestad
11. Katarina Flatland
12. John Christian Svaland
13. Joar Himle
14. Morten Aa Djupvik
15. Tom Idar Haugen
16. Svein Ivar Moen
17. Egil Gjelland
18. Fred Børre Lundberg
19. Eirik Kvalfoss
21. Øystein «Pølsa» Pettersen
22. Simen Østensen