Manchester United sendt hjem med tap etter Matas bisarre utvisning

– En skrekkelig helg for Manchester United!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Bromwich 1-0 Manchester United

Manchester United fikk en lang og vanskelig dag på jobben etter at Juan Mata ble sendt av banen før halvtimen var spilt.

Med kampens eneste mål midtveis i andre omgang, sørget også Salomón Rondón for at gjestene måtte dra tilbake til Manchester uten poeng.

Etter to strake seirer i Premier League, må dermed Louis van Gaal erkjenne at laget mistet viktige poeng i kampen om en topp fire-plassering.

– Totalt sett er dette en skrekkelig helg for Manchester United, men man kan nesten ikke klandre dem når de spiller en time med ti spillere, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt, som i likhet med kollega Simen Stamsø Møller flyttet mesteparten av skylden over på Juan Mata.

Louis van Gaal mente både Mata og dommer Dean burde tenkt seg bedre om.

– Mata burde skjønt at dette kunne skje. Samtidig burde også dommeren tenkt seg om. Mata har aldri før blitt utvist og er ingen stygg spiller, sier United-sjefen etter kampen.

– Helt uforståelig

Hvis Premier League skal kåre sesongens dårligst anvendte minutter ved sesongslutt, må Juan Mata regnes blant favorittene etter hans to gule kort søndag.

For etter en helt unødvendig blokkering av et frispark, fulgte spanjolen opp med en omtrent like unødvendig nedsparking av Darren Fletcher like etter.

– Dette er helt uforståelig. Det ser ut som han går inn for å bli utvist. Hadde det vært en annen spiller enn Mata, så hadde man tenkt at et bettingsyndikat holdt kvelertak på han eller kona, med krav om å skaffe dem et rødt kort før halvtimen. Jeg fatter ingenting av dette!, sa en noe rystet Erik Thorstvedt i pausen.

Med ti mann på banen ble også oppgaven vanskelig for Manchester United.

Rondón avgjorde

Selv om Manchester United på ingen som helst måte var ufarlige, var det West Bromwich som i stor grad styrte den andre omgangen.

Med 67 minutter på klokken kom også målet for vertene.

På innlegg fra Pocognoli klarte Salomón Rondón å få kontroll på ballen, før han la den ned til venstre for en sjanseløs David de Gea.

– Utvisningen påvirket definitivt kampen, men vi så på Liverpool tidligere i dag at det ikke betyr at kampen er over. Det var godt å se Rondón score og vinne kampen for oss, sier Tony Pulis etter seieren.

– Selvfølgelig var det utslagsgivende. Vi spilte store deler av kampen med ti spillere og hadde mange kamper i beina, sier van Gaal, som erkjenner at tapet var et unødvendig skudd for baugen.