Usikker framtid for Vasaloppvinneren

Team United Bakeries avventer videre satsing til TV-rettighetene er avklart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seieren i Vasaloppet var kjærkommen for laget som har slitt med store problemer gjennom hele sesongen. Sykdom og skader på flere løpere, flere smørebommer, og en rekke renn med skuffende resultater, er ikke bra nok for langløpslaget med de klart mest kjente langrennsprofilene i Ski Classics.

– Det er klart vi må prestere, det vet vi. Vi lever av resultater og det å være synlig. Og da må vi ha utøvere som kan gjøre det, sier Dahl til TV 2.

Usikker på framtida

Manager Henrik Kvissel innrømmer at bakergutta trengte en opptur. Og gråt av glede under seiersintervjuet med TV 2.

– Det er klart. Vi vil ha gutter som Dahl her på toppen av pallen på laget vårt. Det er det aller, aller viktigste, sier Kvissel.

Men sannheten er at framtiden er usikker for hvor stor satsingen til Team United Bakeries blir de neste årene. Foreløpig er det uavklart hvilken TV-kanal som skal sende Ski Classics etter 2016-sesongen er over.

TV 2 har sagt foreløpig nei til opsjonen om å forlenge rettighetene. Og ennå er ingen andre nye kjøpere på banen. TV 2 vet at eieren av Team United Bakeries, Remi Goulignac, er usikker på hvor mye penger han vil fortsette å legge i laget - dersom rennene forsvinner fra TV 2-skjermen.

For manager Henrik Kvissel, betyr det at han ikke kan utelukke forandringer på laget foran neste sesong.

– Utskiftninger kan jeg ikke ta stilling til nå. Etter Årefjellsloppet i april må vi se hva vi har å rutte med. Gutta er foreldre til både en, og to barn, og de må ta noen runder på hjemmebane for å se om de kan bruke 1100 timer på dette i året. Egentlig er det opp til gutta selv om de vil være med. Men vi må snu noen steiner for å se om vi må gjøre om laget, sier Kvissel.

Tar vare på de sykemeldte

Dahl mener dette er noe skiløpere lever med hele tiden.

– Det er ikke uvanlig at det skjer forandringer på laget. Det har det vært hvert år de siste sesongene, sier han.

Spørsmålet er hva som skjer med de tre langtidssykemeldte på laget. Øystein «Pølsa» Pettersen har en kropp som har gått helt i hvilemodus etter overtrening i fjor høst, Simen Østensen har en betennelse på hjertemuskelen, og Eldar Rønning er ute av trening - og har muligens pådratt seg Borelia etter et flåttbitt.

– Vi skal selvsagt ta oss av de som er sykemeldt, og de skal behandles rettferdig. Men vi kan ikke ha et halvt lag ute på skadelista. Samtidig har vi flere unge utøvere som er på gang. I dag synes jeg både Vetle Thyli og Astrid Øyre Slind gjorde det veldig bra, så det er ting å glede seg over, sier Kvissel.