Lagkamerat: – Nå er Emil dum og deilig igjen

Smilet er endelig tilbake hos Emil Hegle Svendsen etter bronsemdaljen på VM-jaktstarten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Emil Hegle Svendsen startet som nummer 17, men slo til med en fantastisk bronsemedalje på jaktstarten i VM i Holmenkollen.

Lagkamerat Tarjei Bø gleder seg stort over at Super-Svendsen er tilbake.

– Det er helt konge. Jeg vet at Emil har slitt stort den siste måneden, og da var det ekstra kult at han slo tilbake. Jeg vet hvordan det er å bli satt på sidelinjen, og det er ingen god følelse, sier Tarjei Bø til TV 2 Sporten.

– Dum og deilig igjen
Han tror han vet hvorfor kameraten sikret seg bronsemedaljen på hjemmebane.

– Nå er Emil dum og deilig igjen, sier Tarjei Bø, og forklarer hva han mener med det:

– Du ser det på han at gliset er tilbake. Han er en gladgutt, men også et følelsesmenneske. Da det gikk trått for ham, så hadde Emil det ikke bra. Derfor er det veldig kjekt at han slo tilbake. Humøret er tilbake, og plutselig begynte han å le av vitsene mine igjen. Det er alltid like deilig, oppsummerer Svendsens gode kamerat.

– Ja, humøret er tilbake
Emil Hegle Svendsen legger overfor TV 2 Sporten ikke skjul på at humøret omsider er tilbake.

– Det er en viktig del av det å prestere å holde på humøret. Det har vært litt tungt å gjøre det i vinter, men nå er humøret tilbake. Og det hjelper. Men de resultatene vi fikk tidligere i mesterskapet smitter over på hele laget. Jeg tror vi har gode sjanser utover i mesterskapet, sier Hegle Svendsen til TV 2 Sporten.

Medaljen var Emils første i VM-sammenheng siden mesterskapet i Nove Mesto for tre år siden. Den gang slo han til med to individuelle gullmedaljer og to på stafett.

– Ikke så lett å komme tilbake som folk tror
Etter OL i Sotsji har imidlertid Hegle Svendsen med formen, men med bronsemedaljen i Holmenkollen motbeviste 30-åringen alle som har avskrevet ham.

– Det var en stor personlig seier for meg å komme tilbake. Det er ikke så lett som folk tror. Det psykiske påvirker liksom alt du gjør. En slik vond spiral er det vanskelig å komme ut av. Men i dag tok jeg et steg i riktig retning, slår Hegle Svendsen fast.

Før han minner om følgende:

– Når du opplever gode ting igjen, så glemmer du fort at du har vært langt nede, sier han.

– Må klype meg litt i armen
30-åringen, som har har elleve gull og fem sølv fra VM i skiskyting og tre gull og én sølv fra olympiske leker å vise til tidligere i karrieren, innrømmer at han ikke trodde på bronse på jaktstarten.

– Jeg må klype meg litt i armen når jeg tenker på det med tanke på alt jeg har opplevd den siste tiden. Det føles utrolig godt å være tilbake og jeg håper at dette bare er starten. Jeg har større ambisjoner enn tredjeplasser fremover. Vi får se på mulighetene utover i mesterskapet, sier en blid og fornøyd Hegle Svendsen.