Helene (20) endte opp på legevakta etter Karpe Diems skandalekonsert

Politiet: Det var små marginer og konserten kunne endt mye verre.

Det var lørdag kveld at Karpe Diems utsolgte konsert på UKEN i Bergen måtte evakueres da en person sprutet pulver ut over forsamlingen.

I videoen øverst i saken kan du se hvordan brannpulveret sprutes mot publikum fra scenen. Lufta blir hvit av pulveret, og folk begynner å forstå at noe er galt.

En av de som sto midt i dramaet, er sykepleierstudenten Helene Aarrestad (20). Hun var på konserten med vennegjengen sin, og opplevde at det ble tungt å puste under konsertteltet. Da konserten brått ble avbrutt og det oppsto fullt kaos, følte hun seg veldig dårlig.

– Det ble tungt å puste og det gikk litt rundt for meg. Jeg hyperventilerte og ble veldig stressa av hele situasjonen. Gode venner hjalp meg bort til Røde Kors, forteller hun til TV 2.

– Folk skjønte ikke hva som skjedde

Der fikk hun medisinsk hjelp.

– De så det som nødvendig å sende meg til legevakten. Jeg ble heldigvis fort bra igjen, forteller Arrestad.

Venner! ❤️ Det er med stor sorg vi dessverre er nødt til å avlyse kveldens konsert i Sogndal etter hendelsen under UKEN...

Posted by Karpe Diem on Sunday, March 6, 2016

– Hva skjedde da dere fikk beskjed om å evakuere?

– Det var litt kaos. Folk skjønte ikke helt hva som skjedde, sier hun.

Nå er hun skuffet over at kvelden som begynte så bra, endte i at konserten ble avbrutt.

– Jeg skjønner ikke hvorfor noen kan gjøre noe slikt. Det ødelegger bare for alle andre som har gledet seg. Jeg er skikkelig skuffa over at konserten måtte avlyses, og det er synd på Karpe som mistet alle instrumentene sine, forteller Aarrestad.

MÅTTE PÅ LEGEVAKTA: Helene Aarrestad (20) hyperventilerte og ble veldig stressa da hun opplevde å ikke få puste. Foto: Tipser/TV 2
MÅTTE PÅ LEGEVAKTA: Helene Aarrestad (20) hyperventilerte og ble veldig stressa da hun opplevde å ikke få puste. Foto: Tipser/TV 2

– Det var små marginer

På grunn av stuntet, som ble utført av en 28 år gammel mann som hadde tilgang backstage, har Karpe Diem blitt nødt til å avlyse søndagens konsert i Sogndal.

– De fleste av instrumentene til bandet og det meste av utstyret vårt er ødelagt. Sjukt. Vi jobber på spreng med å finne ut av hvor stort skadeomfanget er og med å skaffe nytt utstyr, skriver rapperne på sin Facebook-side søndag.

Kjetil Øyri, innsatsleder i Hordaland politidistrikt, forteller at det hele kunne gått langt, langt verre.

– Det var små marginer her, og det kunne skjedd verre ting. En slik hendelse kan fort får konsekvenser hvis det brer seg panikk. Det kan fort blir skader på personer. Personer ble brakt til legevakt med irriterte luftveier og problemer med å puste, men evakueringen gikk i organiserte former, forteller Øyri.

– Han som gjorde dette sitter i varetekt og skal avhøres. Hva som blir reaksjonen må vi komme tilbake til, men det er klart at det har fått konsekvenser både for de som arrangerte konserten og ved at det er skader på teknisk utstyr, sier innsatslederen.