Hoelgaard har syklet et halvt år med mageinfeksjon

– Jeg har på en måte blitt vant til det nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FDJ-rytter Daniel Hoelgaard har fått en utfordrende start på tiden i sitt nye lag. Ved starten av Paris-Nice avslører 22-åringen overfor TV 2 at han ikke bare sliter med sykdom, men at han har gjort det i lang tid.

– Jeg har hatt en infeksjon i magen i et halvt år. Det fikk jeg vite i går, sier han til TV 2.

Se Paris - Nice på TV 2!

Endrer ikke planene

Til tross for sykdom stiller likevel Hoelgaard, for første gang i karrieren, til start i Paris-Nice.

– Jeg ga det jeg hadde i dag. Kroppen er helt grei, men jeg klarer ikke å yte 100 prosent, sier han etter å ha fullført prologen, som til slutt endte med en 94. plass for stortalentet.

Hoelgaard skal nå starte behandling for å bli kvitt infeksjonen og satser på at sykdommen ikke vil prege sesongen i særlig stor grad.

– Så lenge kroppen fungerer greit kommer det ikke til å endre planene. Men jeg må gå på en kur og det tar meg kanskje to til tre måneder å bli kvitt dette.

Skal bidra til å slå Kristoff

Hoelgaard stiller til rittet som hjelperytter for Arnaud Démare. Målet er klart: De skal prøve å slå Alexander Kristoff i spurt.

– Det blir spennende. Det skal bli kjekt å prøve å hjelpe Démare til å slå Alex. Så får vi se hva det norske folk synes om det, flirer han.

Alexander Kristoff selv er fornøyd med hvordan dagens prolog gikk.

– Jeg er rimelig fornøyd, så får vi se hvor høyt på resultatlisten det rekker. Jeg kommer nok et stykke ned, sa han til TV 2 før de siste rytterne hadde kommet i mål. Kristoff ble til slutt beste nordmann med 54. plass.

Allerede mandag kan det være duket for duell mellom Alexander Kristoff og Hoelgaards lagkamerat.

– Jeg tror jeg skal være i greit slag, sier Kristoff.

– Jeg vant første etappe her i fjor og jeg håper jeg klarer å gjenta det.

Michael Matthews vant søndagens prolog foran Tom Dumoulin og Patrick Bevin. Foruten Kristoff (54) og Hoelgaard (94), er også Vegard Stake Laengen, Odd Christian Eiking og Sven Erik Bystrøm med i Paris-Nice. På prologen ble det henholdsvis 62., 81. og 116. plass for de tre.