Rødt kort, keepertabbe og straffe i Liverpools utrolige snuoperasjon

Crystal Palace var på vei mot etterlengtet seier. Så gikk alt galt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Crystal Palace 1-2 Liverpool

Liverpool stod med to strake Premier League-seirer og formidable 9-0 i målforskjell før søndagens bortekamp mot Crystal Palace.

Selv om hjemmelaget ikke hadde vunnet en Premier League-kamp siden 19. desember, skulle de likevel gjøre livet surt for Liverpool.

Med scoring av Ledley og rødt kort til Milner var nemlig Crystal Palace i ferd med å sende Liverpool hjem med tap. Men så gikk absolutt alt galt for Crystal Palace-keeper Alex McCarthy. Og samtidig gikk alt veien for Liverpool.

Pardew raste mot dommeren

Avgjørelsen falt langt inn på overtid – på et straffespark som fikk hjemmefansen til å rase mot dommeren. TV 2s eksperter mener imidlertid at avgjørelsen var helt korrekt.

Det gjør også Klopp.

– Jeg så situasjonen i garderoben og det var en klar straffe. Det er selvfølgelig uheldig for Crystal Palace, men Benteke ville vært alene foran mål. Straffen var klar, sier han etter kampen.

Crystal Palace-manager Alan Pardew hadde imidlertid en helt annen oppfatning.

– Jeg hører at Jamie Carragher mente det var straffe. Det synes jeg er feil. Han ser etter den. Det er ingen foran mål. Det er ingenting som skjer der. Vår spiller går ned, men han trekker seg. Det var en gal avgjørelse. Hvis det skjedde med oss, så hadde ikke vi fått straffen, sa han, før han innledet en opphetet diskusjon med reporteren.

Da var Klopps humør betraktelig bedre.

– Crystal Palace er et sterkt lag, så det er ikke lett å komme her. Vi måtte kjempe for det, og det gjorde vi. Jeg elsker at vi gjorde det! 2-1, en perfekt dag!

Straffet på dødball – igjen

Kampen bølget frem og tilbake i åpningen, men det var Crystal Palace som var klart nærmest kampens første mål. Først da Bolasie ble hindret av Mignolet, og like etter da Adebayors heading traff tverrliggeren.

Hjemmefansen måtte imidlertid vente til starten av andre omgang med å slippe jubelen løs. Etter dødball oppstod det (som så ofte før denne sesongen) uro i Liverpool-forsvaret. Til slutt kunne Joe Ledley hamre inn ledermålet fra kanten av sekstenmeteren.

Liverpools allerede tøffe oppgave ble ikke enklere av at James Milner kastet seg inn i en altfor sen takling og ble belønnet med sitt andre gule kort.

Utrolig snuoperasjon

Gjestene skulle likevel spille seg til flere store sjanser. Den første kom da Lallana fant Origi fra skrått hold. Dessverre for Liverpool klarte ikke belgieren å få avslutningen på mål.

Bedre gikk det da Crystal Palace-keeper Alex McCarthy på svært klønete vis presterte å klarere ballen rett i beina til Roberto Firmino.

Med både tid og rom fikk brasilianeren satt ballen i mål. Han sikret dermed Liverpool en utligning, som på overtid skulle bli til seier.

Liverpool var nemlig bedre med én mann utvist og var svært nære ved å ta seieren allerede da Moreno traff stolpen med et langskudd.

Men det var først fire minutter på overtid at Liverpool skulle fullføre snuoperasjonen.

Christian Benteke gikk i bakken og fikk straffe, som ved første øyekast virket svært tvilsom. Den satte han selv i mål – fire minutter på overtid.

Og i TV 2s Premier League-studio var det ingen tvil:

– Det er kontakt, og i den farten er det forståelig at han faller. Det er en korrekt idømt straffe, sa Thorstvedt og Møller i kor.