VANT: Henrik Kristoffersen vant slalåmcupen sammenlagt søndag. Foto: (AP Photo/Shin Tanaka)
VANT: Henrik Kristoffersen vant slalåmcupen sammenlagt søndag. Foto: (AP Photo/Shin Tanaka) Foto: Shin Tanaka

Kristoffersen vant slalåmcupen

Henrik Kristoffersen sikret søndag seieren i slalåmcupen sammenlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffersen ble nummer to bak Marcel Hirscher i søndagens slalåmrenn i Kranjska Gora, men vant likevel slalåmcupen sammenlagt.

– Det betyr utrolig mye. Det har vært en lang sesong, en fantastisk slalåmsesong. Jeg er ikke ferdig enda. Vi har fortsatt et renn igjen. Jeg og Marcel snakket om det på podiet. I St. Moritz er det ingen cuper eller poeng som betyr noe. Det handler kun om å kjøre fortest på ski. Da tro jeg man kan se litt fantastisk kjøring på ski, forklarer Kristoffersen til TV 2.

Andreplassen gjør nemlig at Kristoffersen totalt har 811 poeng, mens Marcel Hirscher har 700. Østerrikeren kan dermed maksimalt oppnå 800 poeng dersom han også vinner det siste slalåmrennet i St. Moritz.

Stefano Gross fra Italia ble nummer tre.

Den norske 21-åringen lå som nummer seks etter første omgang, men kjørte en bra finaleomgang og sikret den viktige andreplassen.

– Førsteomgangen var ganske bra på toppen. Veldig bra fem til andre mellomtid. Så tapte jeg mye i bunnen der. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg kjørte bare dårlig der. I dag er det første gang jeg har følt litt press på meg selv. Jeg måtte jobbe litt med hodet der før andreomgang. Det var mye tanker som surret rundt, men jeg klarte det tilslutt, fortsetter Kristoffersen til TV 2.

Leif Kristian Haugen ble nummer 20 og Sebastian Foss Solevåg nummer 21.

16 år siden sist
Forrige gang en nordmann vant slalåmcupen sammenlagt var i 2000. Den gang var det Kjetil André Aamodt som stakk av med slalåmkula.