Weng spurtslo Johaug:
– Det var litt Northug-takter

Heidi Weng imponerte på jaktstarten i Quebec.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Heidi Weng tok sin andre verdenscupseier da hun spurtslo Therese Johaug og vant jaktstarten i Quebec.

Hun beholdt dermed sammenlagtledelsen i Ski Tour Canada sammenlagt. Weng er fem sekunder foran Johaug i sammendraget. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre, ett minutt og fem sekunder bak Weng. Sammenlagt er hun ett minutt og 15 sekunder bak Enebakk-jenta.

Weng var strålende fornøyd med seieren.

– Det er ikke bare bare å følge med Johaug. Jeg hadde bestemt meg for at hun ikke kunne vinne alt. Hun prøvde i hver bakke, men jeg hadde virkelig bestemt meg for at jeg ikke skulle slippe, sier Weng.

Fikk taktikkråd av Northug
24-åringen røper at hun la opp taktikken sammen med Petter Northug før start.

– Jeg snakket litt med gutta på frokosten i dag. Jeg fikk noen tips av Petter Northug. Det var litt Northug-takter, smiler Weng.

Det ble en svært spennende jaktstart. Johaug startet 10 sekunder bak Weng, men det gikk ikke lang tid før jenta fra Dalsbygda var ajour med Weng.

Fornøyd Johaug
Weng la seg bak Johaug og sparte krefter hele veien. På oppløpet slo hun til og snek seg de nødvendige centimeterne foran Johaug, som ikke var skuffet tross spurtnederlaget.

– Jeg er veldig fornøyd med rennet i dag. Jeg hadde en veldig høy marsjfart hele veien. Sammenlignet med dem bak var det jeg som gikk fortest. Jeg kjenner at formen er veldig bra, sier Johaug til TV 2.

– Jeg er veldig godt fornøyd med spurten min. Jeg kom først inn på oppløpet. Jeg var sliten, men jeg klarte å bite tennene sammen. Det er moro å se at jeg kan hamle opp med Weng, sier Johaug.

Dette programmet gjenstår:
Tirsdag 8. mars: Sprint klassisk fra kl. 18.00 (Canmore)
Onsdag 9. mars: Skiathlon - 15 km kvinner og 30 km menn fra kl 18.00. (Canmore)
Torsdag 10. mars: Hviledag
Fredag 11. mars: Intervallstart - 10 km kvinner og 15 km menn (Canmore)
Lørdag 12. mars: Jaktstart - 10 km klassisk kvinner og 15 km klassisk menn (Canmore)