BLE HETSET: Tidlig i 20-årene ble Carrie Underwood utsatt for en rekke hets etter at hun vant American Idol i 2005. Her er hun på Grammy-prisutdelingen i 2007. (AP Photo/Matt Sayles)
BLE HETSET: Tidlig i 20-årene ble Carrie Underwood utsatt for en rekke hets etter at hun vant American Idol i 2005. Her er hun på Grammy-prisutdelingen i 2007. (AP Photo/Matt Sayles) Foto: Matt Sayles

Superstjernen ble hetset fordi hun var «for tykk»: – Jeg kom sterkere ut av det

OSLO SPEKTRUM (TV 2): En åpenhjertig Carrie Underwood (32) var i Norge for første gang.

Den amerikanske superstjerna Carrie Underwood (32) har tatt turen til Norge for første gang. Men var ikke mye hun rakk å se av Norge på de få timene hun var i Oslo for å være trekkplasteret på musikkfestivalen Country to country i Oslo spektrum.

– Da jeg slo igjennom i 2005, trodde jeg at jeg skulle reise verden over og se alt det spennende som alle landene hadde å by på. Nå, elleve år etter, har jeg innsett at jeg bare får se veldig mange backstageområder, dype kjellere og hotellrom, ler Underwood når TV 2 møter henne til et eksklusivt intervju dypt under Oslo spektrums fullstappede konsertarena.

Vi befinner oss i et lite rom som er innredet så koselig som mulig når man befinner seg i en bunkers, og på bordet er det satt fram norsk melkesjokolade og kjeks. Det nærmeste Underwood kommer norsk kultur – bortsett fra den fullsatte salen med fans ovenpå.

Ble hetset under Idol

Underwood slo igjennom da hun vant American Idol i 2005, ett år etter at Kurt Nilsen gjorde oss stolte med seieren i verdens hittil eneste World Idol. Siden da har Underwood lagt verden for sine føtter, vunnet syv Grammys og 17 Billboard-priser.

Men hun har valgt seg et liv i rampelyset, et liv hun ikke alltid har vært sikker på at hun ville takle. Det har vært mange tøffe stunder, og allerede som 21-åring ble hun «allemannseie» da hun vant Idol.

VANT IDOL-FINALEN: Carrie Underwood på scenen under Idol i 2005. Foto: Fox / NTB Scanpix
VANT IDOL-FINALEN: Carrie Underwood på scenen under Idol i 2005. Foto: Fox / NTB Scanpix Foto: Kevork Djansezian

– Jeg var litt tykkere da jeg var med i Idol, og det var veldig mange kommentarer om det hele tiden. Jeg har aldri vært overvektig, jeg var bare litt større. Nå i dag ser jeg folk kommenterer både at jeg er for tykk og at jeg er for tynn. Men jeg er fornøyd med meg selv, og det er det som teller, sier Underwood.

Kom sterkere ut av hetsen

– Følte du at du måtte endre deg, da du fikk alle kommentarene under Idol?

– Nei. Endringene som har skjedd har vært for min egen del, ikke på grunn av det folk sa. Jeg kom sterkere ut av hetsingen. Nå bryr jeg meg ikke om hva folk synes, sier sangstjernen.

Mens hun har ventet mellom lydprøvene og Oslo-konserten, har Underwood sett på reprisen av fredagens norske Idol backstage, med stor interesse.

– Det betydde så mye for meg, så det er så moro å se at andre får den samme muligheten, sier stjernen.

How we spent our Sunday...my man and my lil' monkey! He was watching cartoons...the kiddo, that is...not the hubby!

Et bilde publisert av Carrie Underwood (@carrieunderwood)

Look what came in the mail today! So excited! #SpecialDelivery #SomethingInTheWater

Et bilde publisert av Carrie Underwood (@carrieunderwood)

Slår hardt ned på mobbing

– Har du noen råd til de norske deltakerne?

– Det er en stor mulighet som man må utnytte. Man bør prøve å lære så mye som mulig og være grei mot alle man møter. Og hold deg for all del unna Internett så mye som mulig! sier hun med et smil.

Senest denne uka har Underwood skapt store overskrifter i utenlandske medier etter at hun forsvarte sin personlige trener og venn som ble utsatt for grov hets på nettet fordi hun tok en treningsøkt samtidig som at hun så på sønnens fotballkamp.

– Jeg orker ikke å se på at noen blir angrepet. Da må jeg si ifra. Jeg føler alle er konstant under lupen, og at alle må henge seg opp i andres greier – og det gjelder ikke bare kjendiser, sier Underwood.

Ønsker seg flere barn

PÅ GRAMMY: Carrie Underwood har vunnet en hel haug med priser for sin pop- og countrymusikk. Her er hun på Grammy-prisutdelingen tidligere i år.
PÅ GRAMMY: Carrie Underwood har vunnet en hel haug med priser for sin pop- og countrymusikk. Her er hun på Grammy-prisutdelingen tidligere i år. Foto: Tammie Arroyo

Det siste året har det skjedd en enorm endring i livet til sangstjernen. For ett år siden ble hun nemlig mor til lille Isaiah. Hjerteknuseren hjemme legger en ørliten demper på både Underwoods musikk-karriere og ektemannen Mike Fishers hockey-karriere.

Nå har stjernen akkurat reist fra Isaiah for det som skal bli det lengste oppholdet uten han hittil i ettåringens liv. I to uker har hun nemlig forskjellige spillejobber rundt om i Europa.

– Jeg tenker egentlig hele tiden på at jeg vil hjem til han. Det er ganske fælt, men han er hos besteforeldrene sine og har det helt topp. Heldigvis har vi mange som stiller opp rundt oss, sier Underwood.

Selv om hun forteller at det å være mor er veldig hardt, har superstjernen lyst på flere smårollinger.

– Jeg ønsker meg et barn til, men vi har ikke tid akkurat nå. Dette er et travelt år med turné. Men jeg vil helt klart ha en baby til om ikke så lenge, sier hun.