Slo tilbake med VM-gull: – En takk for sist til dere i media

– Media har ikke alltid vært like snille, sier Tiril Eckhoff etter VM-gullet i Holmenkollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Etter OL-gull og to individuelle bronsemedaljer i Sotsji for to år siden var det knyttet store forventninger til Tiril Eckhoff foran fjorårets VM i Kontiolahti.

Men mesterskapet i de finske skoger ble en gedigen skuffelse for Eckhoff. Skiskytterhåpet ble nummer 19 på sprinten, 18 på jaktstarten og avsluttet mesterskapet med en 16. plass på fellesstarten.

– De har opplevd noen tunge overskrifter
Det fikk mediene i Norge til å slå fast at mesterskapet var en fiasko for Eckhoff og kåret henne til VMs største skuffelse.

Ett år senere har Bærums-jenta slått tilbake med individuelt gull på sprinten i Holmenkollen.

– Jeg synes at media har hatt en alt for høy terskel med tanke på å kreve resultater av utøverne for å skape overskrifter. Skiskytterjentene har opplevd noen tunge overskrifter de siste årene. At Tiril nå kommer tilbake og tar gull er en takk for sist til dere i media, sier Eckhoff til TV 2 Sporten.

Gullvinner Eckhoff innrømmer at overskriftene etter det mislykkede mesterskapet i Finland påvirket henne.

– Jeg fikk jo bakoversveis i fjor med tanke på det som ble skrevet i media. Pressen er ikke akkurat alltid like snille. Men i dag er det digg å sitte her og kunne si at jentene var bedre enn gutta i VM. Og det var vi også på mixed stafetten, poengterer Eckhoff med et smil.

– Jeg så svart på livet
25-åringen røper at hun har var langt nede da resultatene uteble.

– Jeg så svart på livet, rett og slett. At jeg står her etter gull og vinner er på grunn av hardt arbeid. Jeg har jobbet knallhardt for å komme tilbake og lærte masse fra i fjor. Dessuten er jeg blitt ett år eldre og har lært mye om meg selv, og hvem som påvirker meg positivt og negativt, sier Eckhoff, før hun slår fast:

– Jeg har jobbet masse mentalt og føler at jeg har fått som fortjent. Og selvsagt er det spesielt å vinne her i Holmenkollen. Det var her jeg gikk mitt første skirenn, barnas Holmenkollrenn. Men kanskje var OL-gullet hakket større, oppsummerer Eckhoff.

Treneren lover ikke flere gull
Stian Eckhoff vil imidlertid ikke love flere gull i VM, til tross for søsterens suverene gull på sprinten. Han minner om a trenerteamet fremdeles har en jobb å gjøre før Norge har en etablert verdensstjerne på kvinnesiden i skiskyting.

– Jeg føler fremdeles vi er i en bølgedal, selv om vi hele tiden har visst at Tiril kunne gjøre det bra. Men vi har ikke bredden i laget og en éner hele tiden, minner han om.

– I år har vi fokusert på Holmenkollen, og lykkes på sprinten. Samtidig må vi regne med at vi trenger et par år til på å oss før vi får bedre bredde i laget. I løpet av neste år har vi kanskje to eller tre som kan være med å kjempe om seirene, sier han.