OL-håpet lever for fotballjentene

Norges OL-håp lever etter storseier mot Nederland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Nederland 4-1:

Fotballjentenes håp om en billett til OL i Rio lever etter 4-1 seieren over Nederland i Rotterdam.

Emilie Haavi og Maren Mjelde scoret målene for Norge før nederlandske Manon Melis skapte spenning mot slutten av kampen.

Åtte minutter før slutt gjorde Ada Hegerberg slutt på all spenning da hun satte inn Norges tredje scoring, før samme kvinne satte inn nummer fire på overtid.

Se sammendraget øverst i saken! Video med tillatelse fra MAX.

– Veldig bra følelse. Det var en kjempeseier. Det er en av de største seirene jeg har vært med på med landslaget. Å hysje fire ganger på en fullsatt stadion her. Det har jeg ikke vært med på tidligere, forklarer Hegerberg til TV 2.

– Perfekte forhold

Også lagvenninnen Trine Rønning var fornøyd etter storseieren.

– Det er helt fantastisk strålende. Hele atmosfæren gir energi til å være ute på banen i dag, sier Rønning til TV 2.

– Selv om det er 11 000 nederlendere?

– Ja, det spiller ingen rolle. Lyd er lyd for oss. Så lenge det er så mye folk og det er flomlys. Perfekte forhold.

Ettersom Sverige vant 1-0 mot Sveits er gruppen helt åpen. Sverige er oppe på seks poeng, mens både Norge og Nederland har tre hver. Det betyr at OL-håpet lever.

– Vi er med enda og det er det viktigste for oss. Vi har en kamp igjen, men nå skal vi smake litt på denne fantastiske opplevelsen vi hadde i dag. En veldig bra gjennomført kamp, forklarer Rønning.

Få oversikt over gruppen på altomfotball.no.

Norge tok ledelsen

Caroline Graham Hansen fikk en fantastisk mulighet til å sende Norge i ledelsen allerede etter fem minutter, men skuddet gikk rett på keeper. En fin mulighet til å sende Norge foran.

Minuttet senere dro nederlenderen Melis av Holstad Berge, men skuddet var for svakt til og Fiskerstrand reddet ballen.

Norge var godt med i kampen og i det 30 minutt tok Norge ledelsen. Ada Hegerbergs innlegg fra venstre gikk forbid Graham Hansen på første stolpe. Men på bakerste stod Emilie Haavi og sendte Norge i ledelsen.

Offensivt Norge etter pause

Etter pause gikk Roger Finjords kvinner offensivt til verks. Maren Mjelde fikk muligheten da hun fikk ballen inne foran mål. Men skuddet maktet ikke Mjelde å få i mål.

Vertene, for anledningen, dominerte kampen totalt i Rotterdam. I det 61. minutt revansjerte Mjelde seg etter bommen litt tidligere. Graham Hansen fikk ballen innenfor sekstenmeteren, men hennes skudd ble reddet på streken. Returen snappet Maren Mjelde, som klinket ballen i mål.

– Jeg tenkte at hvis jeg ikke scorer på den så... Jeg hadde jo hatt en litt stor en rett før, jeg hadde på følelsen at jeg kom til å score i dag og det var veldig viktig. Det var godt, forklarte Maren Mjelde til TV 2 etter kampen.

Seks minutter senere skapte Manon Melis spenning i kampen igjen med sin redusering. Åtte minutter før slutt drepte Ada Hegerberg all spenning med Norges tredje og fjerde scoring.

Slik startet lagene:
Norge:
C. Fiskerstrand, I. Wold, M. Lund, N. Berge, E. Thorsnes, K. Minde, M. Mjelde, T. Rønning, E. Haavi, A. Hegerberg, C. Hansen.
Nederland: S. van Veenendaal, M. van den Berg, D. Janssen, A. Dekker, M. Melis, K. Zeeman, V. Miedema, D. van de Donk, D. van Lunteren, D. Kerkdijk, J. Groenen.