Onsdag 16. desember ble Robert Eriksson (Frp) erstattet av Anniken Hauglie (H) som arbeids- og sosialminister.

Eriksson hadde ingen annen jobb å gå til og nå, snart tre måneder etter, er han fremdeles arbeidsledig og lever på tre måneders etterlønn etter at han gikk av som statsråd.

Det er Trønder-Avisa som forteller om Erikssons nye hverdag.

Han bor nå i hjemkommunen Verdal i Nord-Trøndelag. Tilværelsen som arbeidsledig bekymrer ham.

– Som mange andre opplever også jeg en usikkerhet og den beryktede klumpen i magen for hva man skal leve av fremover og hvor lang tid det vil ta før jeg får ny jobb. Det er ikke noe annerledes for meg enn alle de andre som opplever å miste jobben nå, sier Eriksson til Dagbladet.

Som minister ble han kjent for å be arbeidsledig ungdom om å komme seg opp om morran og han oppfordret arbeidsledige til å flytte til andre kanter av landet for å ta en jobb.

– Man må vise seg fram

Innimellom å jakte på jobb skjøtter Eriksson en del tillitsverv, blant annet er han medlem av sentralstyret i Frp.

– Mitt klareste råd til alle de som er ledige nå er: Ikke gi opp. Man må legge ned en betydelig egeninnsats, selge seg, vise seg fram, og fortelle at du er motivert til å gjøre en jobb, så er jeg overbevist om at det ordner seg både for meg og andre ledige, sier Eriksson.

Kan bli NAV-klient

Å være arbeidsledig er en ny erfaring for politikeren som medgir at det gjør ham urolig, men også har sine positive sider. 16. mars er det slutt på etterlønn etter statsråd-exiten.

Da kan det ende med at han selv blir NAV-klient.

– Det vet vi ikke ennå, og det vil jeg ikke spekulere i. Som menneske tenker jeg veldig framoverlent, og et av de aller viktigste prinsippene mine er å ikke bruke tid og energi på ting jeg ikke kan rå over, sier Eriksson.