Idol-dommerne om Nadia (17): – Fantastisk!

Se alle semifinale-opptredenene og dommernes kommentarer her.

Åtte nye Idol-deltakere er klare for scenen fredag kveld, i årets andre direktesendte semifinale.

Seerne stemmer fram én deltaker til topp ti. Den andre bestemmes av programmets fire dommere Gunnar Greve Pettersen (33), Øyvind «Vinni» Sauvik (39), Ina Wroldsen (31) og Sandeep Singh (29).

Nedenfor kan du følge sendingen fortløpende og se alle opptredener samt hva dommerne mener om dem.

Overbeviste ikke helt med Coldplay-låt

Først ut i kveld var Joachim Kyllevik (20), som sang Viva La Vida» av Coldplay.

Dommerne var ikke helt overbevist over opptredenen.

– Jeg har vært fan av deg fra starten. Du er kul og stilsikker og avslappet. Jeg så et glimt i øyet ditt i dag, men fortsatt synes jeg at du er hakket for avslappet. Jeg skulle ønske vi kunne se det som ligger i deg komme mer ut, både vokalt og i opptredenen. Jeg vet at det ligger en liten stjerne i deg, vi må bare få den ut, sa Ina.

– Du har litt sølvguttfremtoning. Det er så polert og glatt. Du synger dritfint, men det skulle vært litt mer punch. Litt høyere kølle. Litt mer røff i kantene. Men det var bra og du koste deg, så da koser jo folk seg også, mente Vinni.

Sandeep mente låtvalget krevde mer enn Joachim leverte i dag.

– Du synger deg greit gjennom låta. Men du har valgt en låt som er en monumental feiring av livet. Man skal være såpass glad i livet at man er villig til å gå i krig av det. Men den følelsen fikk jeg ikke. Du trøkket ikke så mye til som låta fortjener.

Håkon traff med refrengene

Håkon Melsether Kongshaug (16) hadde valgt «Run» av Snow Patrol for sin semifinaleopptreden.

Dommerne mente at 16-åringen var best i refrengene.

– Godt jobbet! For meg er du prototypen på en idoldeltaker. Du er en kjekk ung mann som synger veldig fint. Det gjør du i dag også. Det er litt flatt på versene, men på refrengene smelter du ungpikehjerter over hele landet. Du kunne satset litt mer, men det var godt gjennomført, kommenterte Vinni.

– I det du begynte, tenkte jeg at bro, du må ha litt mer tro på deg selv. I det flate partiet du begynte med, sliter du litt. Da må du tro litt mer på stemmen din og du må tro mer på teksten. Men i refrenget plukket det seg opp. Der leverte du! sa Sandeep.

Susanne fikk blandet dommerkritikk

Tredjemann ut i kveld var Susanne Thoresen (23), som tolket «Pompeii» av Bastille.

Dommerne var ikke helt overbevist.

– Du har jo valgt litt mer lavmælte låter tidligere. Jeg synes det er kult at du prøver deg på noe hakket mer pompøst. Stemmen din klarer seg veldig greit i toppene, men du sliter litt når du drar den ned. Bunnregisteret vakler litt, og det må jobbes med. Men likevel, jeg finner en ny side av deg og det setter jeg pris på, sa Sandeep.

– For meg har du en tydelig identitet og du har et særpreg i vokalen. Men i dag engasjerte ikke opptredenen meg nok, og sangen føltes ikke god nok, mente Gunnar.

Ina var hakket mer positiv.

– Jeg synes du synger veldig fint. Det er ikke noe å utsette på hvordan du synger. Jeg savner kanskje tonale nyanser og følelser i fremføringen din. Du gjør en god jobb, men jeg skulle ønske at jeg hadde hørt litt mer farge i stemmen din.

Dommerne til Marta: – Engleaktig!

Marta Elise Klungsøyr (16) fremførte «Love The Way You Lie» av Skylar Grey i kveld. Låta ble gjort kjent av Eminem og Rihanna.

Dommerne var nærmest over seg av begeistring.

– Åh! Åh! Marta, my dear! Du er stødig som et fjell vokalt. Det har du vært fra dag én. Vi snakket om å legge alt det vondt inn i låta. Jeg synes du er dødstøff og modig, sa Ina.

Vinni mener det er noe spesielt ved tenåringen.

– Du har den såkalte it-faktoren. Det er et eller annet med deg. Det kommer så godt som ikke noe god kunst av harmoni og balanse. Kanskje mange av tingene du synes er vanskelig er grunnen til at det låter så fint og at mange kjenner seg igjen id et du synger, sa han.

Sandeep sammenlignet Marta med noe overjordisk.

– Det er noe engleaktig ved hele ditt vesen og måten du synger. Selv om det var ett sted du ikke traff i toppen, blir man helt oppslukt, så det har ikke noe å si, mente han.

– Det er noe med deg som gjør at man blir interessert. Man blir nysgjerrig. Man blir fanget i det du gjør. Du er 16 år gammel. Det står en artist foran oss på scenen, sa Gunnar.

– Det beste du har gjort på Idol-scenen!

Ingeborg Ekrene (18) sang «We Don't Have To Take Out Clothes Off» av Ella Eyre i kveld.

Gunnar var den første til å gi tilbakemelding.

– Jeg har fightet ganske hardt for deg helt fra begynnelsen. I dag synes jeg du leverte noe av det bedre du har gjort på en Idol-scene, sa han.

– Jeg synes du har hatt en stødig kurve hele veien og jeg synes det går oppover. Det ligger mye mer i deg. Du ser ut som en liten Alanis Morrisette, og jeg håper vi får høre deg synge en rockelåt snart, sa Ina.

Sandeep var på forhånd skeptisk, innrømmet han.

– Jeg har vært litt bekymret for hvordan du skulle få kontroll på den vokalen din, som tidligere har sprettet over alt. Men det syntes jeg du klarte denne gangen. Du starter veldig bra, og så slet du kanskje litt med toppen. Men jeg er enig med resten av folket, det er kanskje det beste du har gjort hittil!

Dommerne om Sigmund: – En fest!

Sigmund Ledaal (17) fikk opp stemningen i publikum med «Love Me Again» av John Newman.

Det satte dommerne pris på.

– Det der visste jeg ikke at du hadde i deg! Jeg har sett for meg deg som en liten John Mayer-kloning som kanskje ikke har mer å gi, men dette var en fest! Du har kanskje vært litt heldig med låtvalget også, alle andre har valgt litt lavmælte låter, så det var et litt ekstra kick. Jeg synes du fikk det til. Det skjærer seg litt med at vokalen kanskje oppfattes som litt skrikete. Men nå hører jeg at du kan plasseres i flere sjangre, det er fett! Jeg likte det, sa Sandeep.

– Det å pushe seg litt utover det man er hypp på, kan være bra. Dette var et veldig, veldig godt eksempel på det! Jeg er enig med Sandeep i at det kanskje blir en tendens skrikete på refrenget, men det har ingenting å si. Du tar med deg hele publikum og alle bak dommerbordet, tilføyde Gunnar.

Ina var ikke enig med kritikken kollegene kom med.

– Jeg er uenig i at det er skrikete. Kom igjen, da! Her kommer du og bare «sjarmtrollet Siggis»! Vet du hva, jeg tror på det du sier og vet at du jobber. Du har gått gjennom teksten og gitt den betydning, sa hun.

Fikk lovord etter Ray Charles-tolkning

August Dahl (20) gikk for en god, gammel Ray Charles-klassiker under kveldens semifinale, nemlig «Georgia On My Mind».

– Når man hører låtvalget, tenker man at «denne gaten har du gått før». Men denne gaten går du bedre enn noen andre! Vet du hva, hvis du fortsetter som dette, tror jeg det kan gå veldig, veldig bra, var Gunnars tilbakemelding.

Ina boblet over av begeistring for 20-åringen.

– De pleier å si at folk som er gode i både matte og musikk blir litt tullete i hodet. Det håper jeg ikke gjelder deg, for fyttigrisen, den naturlige måten du synger på ..! Vet du hva, det ligger så mye i deg at jeg blir helt skjelven. I love it!

– Jeg liker egentlig at popstjernene mine er ustabile og drukner i sitt eget spy. Så kommer du, mattelæreren. Man skal ikke skue hunden på hårene. Du ser ut som en aksjemegler, men så er du en soulman! Det er imponerende, smilte Vinni.

– Dagens beste!

Nadia Warholm Essahli (17) avsluttet årets andre semifinale med «Stone Cold» av Demi Lovato.

Dommerne var ikke i tvil.

– Jeg trodde du hadde valgt feil låt i dag, da jeg hørte hvilken låt du skulle synge. Jeg tar det tilbake, jeg synes det var helt riktig låtvalt. Dagens beste for meg! Gratulerer, sa Vinni.

Han var ikke alene om nettopp den tanken.

– Jeg skulle egentlig si det samme, jeg var veldig skeptisk. Herregud, du ser ut som en R&B-stjerne tatt ut fra nittitallet. Du treffer helt med vokalen! Jeg er imponert, sa Sandeep.

– Du har valgt noe som er veldig vanskelig å synge. Det er ikke noen tvil om at du kan synge. Det er helt fantastisk! Du gjør dette til en umulighet for oss. Jeg vet ikke hva jeg skal si, avsluttet Ina.

Se det første intervjuet med finalistene som er videre her!