FÅR GODE TIPS: Tiril Eckhoff får tips og råd fra Liv Grete Skjelbreid og Tora Berger. Foto: Scanpix
FÅR GODE TIPS: Tiril Eckhoff får tips og råd fra Liv Grete Skjelbreid og Tora Berger. Foto: Scanpix Foto: Pedersen, Terje

Tiril får ekspertråd fra skiskytterdronningene

Råd fra Liv Grete Skjelbreid og Tora Berger kan bidra til at Tiril Eckhoff (24) tar VM-gull på hjemmebane i Holmenkollen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Liv Grete Skjelbreid vant åtte VM-gull, to OL-sølv og sikret seg 22 enkeltseire i verdenscupen i løpet av sin karriere i skiskytter-sirkuset.

Se Camp Kollen 24 timer i døgnet her!

Høydepunktet i karrieren kom i Oberhof-VM i 2004 da Skjelbreid ble den første kvinnelige skiskytteren som tok fire gullmedaljer i ett og samme verdensmesterskap.

– Ja, vi snakker sammen
Nå bidrar skiskytterdroningen med råd til Norges gullhåp Tiril Eckhoff i VM i Holmenkollen.

– Ja, jeg har snakket en del med Liv Grete. Spesielt har jeg snakket med henne om det å gå et VM på hjemmebane. Det er hakket større trøkk i dag enn det var sist i Kollen i 2000. Det er også litt høyere nivå nå. Hvis du skal hevde deg må du gå et «100-prosent»-løp, sier Tiril Eckhoff til TV 2 Sporten, som røper at Skjelbreids beste råd er å senke skuldrene.

– Skiskyting er egentlig ganske lett når du er i form. Det gjelder å treffe mest mulig blinker, og Liv Gretes råd rundt dette er å ha fokus på blinkene, og ikke noe annet på standplass, sier Eckhoff.

Skjelbreid råd: – Ikke tenk på hva andre forventer
Liv Grete Skjelbreid bekrefter over TV 2 Sporten at hun bidrar med råd og veiledning til Tiril Eckhoff.

– Det jeg har sagt er at hun må kun tenke på seg selv, og ikke hva alle andre forventer. Dessuten handler det om å angripe situasjonen og tenke at det ikke så mye om det ikke går bra, forteller den tidligere skiskytter-stjernen.

Etter å ha levd et langt liv med idretten vet Skjelbreid hva som krevet for å bli best i verden i skiskyting.

– I samtalene med Tiril har jeg fortalt om mine erfaring, og Tiril har fortalt som sine erfaringer. Så er det opp til Tiril å plukke opp det hun mener er best for seg selv, poengterer Skjelbreid.

– Tora er min mentor
Det er imidlertid ikke bare Liv Grete Skjelbreid som har bidratt med tips til Tiril før VM i Holmenkollen.

Tora Berger, som vant to OL-gull (2010 og 2014), åtte VM-gull og 28 seirer i verdenscupen i løpet av sin karriere, er også en ivrig rådgiver og støttespiller for Tiril Eckhoff.

– Ja, det er hun. Tora har vært min mentor i mange år. Tora slo ikke gjennom før hun var litt eldre enn meg, og hun gir meg tips hele tiden, sier Eckhoff, som er Norges største gullhåp på lørdagens VM-sprint i Holmenkollen.