STRAK KURS MOT MESTERLIGAEN: I Premier League har Leicester hatt overtaket i år. Muligens får de ikke briljere på det øverste nivå med det første, om en amerikansk foretningsmann får det som han vil. AFP PHOTO / OLI SCARFF
STRAK KURS MOT MESTERLIGAEN: I Premier League har Leicester hatt overtaket i år. Muligens får de ikke briljere på det øverste nivå med det første, om en amerikansk foretningsmann får det som han vil. AFP PHOTO / OLI SCARFF Foto: Oli Scarff

– Manchester United fortjener Mesterliga-spill mer enn Leicester

Amerikanske forretningsmenn med store planer for europeisk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere denne uken slapp nyheten om den amerikanske miliardæren Stephen Ross ønsker å starte en europeisk superliga.

I følge ryktene skulle samtaler ha funnet sted mellom representanter fra flere av toppklubbene i England.

Nå har Charlie Stillitano, delgrunnlegger og styreleder i Relevent Sports, lettet på sløret rundt den store nyheten.

Omstrukturering av Mesterligaen

I et intervju med den amerikanske radiokanalen SiriusXM, som er gjengitt av Telegraph, forteller Stillitano om et møte som fant sted hvor temaet var en omstrukturering av Mesterligaen.

Deltagende på møtet skal ha vært Manchester Uniteds direktør Ed Woodward, Arsenals konsernsjef Ivan Gazidis, Liverpools konsernsjef Ian Ayre, Chelseas styreleder Bruce Buck og Manchester Citys konsensjef Ferran Soriano.

– Det er i hvert fall snakk om en endring i formatet. Et annet forslag har vært at et bestemt antall klubber skal være garantert Mesterliga-plasser basert på tidligere prestasjoner, sa Stillitano.

Om dette skulle bli tilfellet, kan det bety at lag som Manchester United ikke trenger å kvalifisere seg i fremtiden.

Leicester derimot, som foreløpig har ti poeng mer enn United, ville med det nye systemet ikke bli automatisk kvalifisert til Mesterligaen.

– Hva ville Manchester United argumentere med? Lagde vi fotball eller lagde Leicester det? Hvem har hatt den viktigst rollen i kommersialisering av fotball, Manchester United eller Leicester? Leicester er en nydelig historie, men du kan se det fra Manchester Uniteds synspunkt også, konstaterte Stillitano.

– Kanskje er det spektakulært at Tottenham og Leicester kommer til Champions League, men ikke om du er Manchester United-fan, Liverpool-fan eller Chelsea-fan.

– Mesterligaen er PSV og Gent

Mange mener det er for mye penger i fotballen for de store lagene. Stillitano mener det burde være mer.

De store klubbene burde tjene mer penger på Europas gjeveste turnering.

– Dette kommer til å høres arrogant ut, og det er det siste det er. Men når du ser lag vi hadde i sommer i ICC (International Champions Cup) kommer du til å riste på hodet og si; er ikke det Mesterligaen? Nei, Mesterligaen er PSV og Gent.