Pizza til folket

Wenche skuffer aldri! I dag laget hun verdens beste pizza.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lag gjerne dobbel porsjon.

Pizzadeigen kan med fordel lages dagen i forveien.
Halvèr gjærmengden og oppbevar deigen i kjøleskapet.

Dette trenger du:

  • 3 dl vann, fingervarmt
  • 3 ss olivenolje
  • Ca 450 g hvetemel, gjerne pizzamel type Tipo 0
  • ½ pose tørrgjær
  • ½ ts sukker (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
Verdens beste pizza. FOTO: TV 2
Verdens beste pizza. FOTO: TV 2

Slik gjør du:

Bland vann, olje, gjær, hvetemel, salt og sukker.

Elt i en kjøkkenmaskin i minst 5 minutter til det er godt blandet.

Deigen skal være litt løs.

Dekk til, og la deigen heve i 40-50 minutter.

Ha deigen over på et godt melet bord og del deigen i 2-3 deler.

Varm stekebrettene eller pizzastein i stekeovnen på 250oC

Kjevle ut til tynne bunner.

Legg bunnen på en varm pizzastein, strødd med semulegryn, eller et varmt smurt/bakepapirkledt stekebrett.

Forstek varm stekeovn 225oC på midterste rille 3-4 minutter.

Fordel over ønsket fyll, og dryss eventuelt over ost og krydder.

Stek videre i stekeovn ved 225oC i ca 8-10 min eller i en pizzaovn.


Lag din egen favorittpizza!

Karamellisert løk :

  • 3-4 store løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 3-4 ss olivenolje
  • 1 ss brunt sukker
  • Salt, pepper
  • 2-3 ts balsamico eddik
  • Chevre eller fetaost
  • Frisk rosmarin

Rens og skjær løk i tynne skiver.

Finhakk hvitløken.

Stek løk og hvitløk i stekepanne på middels varme i 15 minutter.

Tilsett sukker, og stek videre i 10 minutter.

Smak til med salt, pepper og balsamicoeddik.

Fordel løken over forstekt pizzabunn og ha rosmarinbladene på. Fordel biter av chevre eller fetaosten over den karamelliserte løken.

Fordel over rosmarinblader og ringle eventuelt over litt olivenolje.

Kvern over litt pepper og stek videre som beskrevet.


Fersk tomatsaus:

  • 1 hakket løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 boks flådde hermetiske tomater, hele eller knuste
  • 1 neve ferske basilikumblader
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ½ ts sukker
  • pepper
  • 1-2 ts balsamicoeddik

Surr løk og hvitløk i olje i en kasserolle.

Tilsett tomater, kok opp og la trekke i ca. 20 minutter uten lokk, til en fyldig saus.

Tilsett basilikum, kjør til en glatt saus med en stavmikser og smak til med salt, pepper og balsamico.

Andre forslag til fyll du kan legge på forstekte pizzabunner:

Hell litt god olivenolje over pizzabunnen, dryss over litt flaksalt og legg over litt frisk rosmarin.

Pizza Parma:

Stek pizza med tomatsaus som beskrevet, fordel ruccola vent inn med olivenolje, salt og pepper over pizzaen.

Legg på tynne skiver parmaskinke og høvle over parmesan.

Pizza med tomat og mozzarella:

Fordel skiver av tomat og mozzarella på forstekt pizza.

Drypp over litt olivenolje og stek som beskrevet.

Legg over frisk basilikum ved servering.

Hvit pizza:

Fordel creme fraiche over pizzabunnen, legg over frisk rosmarin.

Stek som beskrevet, og legg over tynne skiver skinke ved servering.