Tottenham’s Harry Kane, right, makes a late break from Arsenal’s Per Mertesacker, second left, and Laurent Koscielny during the English Premier League soccer match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates Stadium in London, Sunday Nov. 8, 2015. (AP Photo/Tim Ireland)
Tottenham’s Harry Kane, right, makes a late break from Arsenal’s Per Mertesacker, second left, and Laurent Koscielny during the English Premier League soccer match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates Stadium in London, Sunday Nov. 8, 2015. (AP Photo/Tim Ireland) Foto: Tim Ireland

– Det største Nord-London-derbyet noensinne

Den tidligere Arsenal-kjempen Martin Keown mener lørdagens kamp kan endre alt for sin gamle klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham - Arsenal på TV 2 Sport Premium lørdag kl 13.45.

Lørdagens oppgjør på White Hart Lane er blant de mest prestisjetunge i engelsk fotball.

Og denne gangen kan oppgjøret fort dreie seg om en ligatittel - for begge lag. Tottenham ligger på andreplass, tre poeng foran sine bitre rivaler fra Nord-London.

– Tottenham-seier kan snu alt på hodet
En seier for Mauricio Pochettinis mannskap vil ikke bare bety et alvorlig skudd for baugen for Arsenals tittelambisjoner, men også at Tottenhams håp om en tittel styrkes. Den tidligere Arsenal-legenden Martin Keown er ikke i tvil om hvor viktig kampen er for The Gunners.

– Det er det største Nord-London-derbyet noensinne. Jeg tror det. Denne sesongen kan endre alt. I mine dager var det sånn at Tottenham forsøkte å hindre oss i å vinne noe. Og det var alt som betydde noe for dem. Vi pleide å sette en stopper for det forsøket, sier Martin Keown i et intervju med Dail Mail.

Han mener at tingene er i ferd med å endre seg.

– Nå er det annerledes. Vinner Tottenham denne kampen kan de ende foran Arsenal på tabellen for første gang i Wengers tid i England - og vinne ligaen i tillegg. Det har Arsenal forsøkt å gjøre i 11 eller 12 år. Tottenham kan gjøre det nesten på første forsøk og dersom de gjør det vil de ikke forsvinne. Dette kan snu alt på hodet, sier han videre.

Redknapp: – Spurs er favoritter
Den tidligere Tottenham- og Livepool-spilleren Jamie Redknapp mener Tottenham er favoritter foran lørdagens møte.

– Arsenal må finne en måte å komme til White Hart Lane og takle situasjonen på. Og ikke minst håndtere måten Tottenham spiller på. Men Spurs spiller med en intensitet som får meg til å lure på om Arsenal klarer nettopp det, sier Redknapp.

Arsenal kommer til White Hart Lane med to strake tap i bagasjen. Formen til Nord London-laget er alt ennet enn god før lørdagens derby.

På de siste ti Premier League-kampene er det blitt fire seirer, tre uavgjort og tre tap for laget mange mente var favoritter til å vinne ligaen ved inngangen til 2016. I tillegg må de klare seg uten keeper Petr Cech, som pådro seg en strekk mot Swansea.

Tottenham på sin side, stod med seks strake seire før tapet mot West Ham onsdag og virker å være i bedre form enn sine naboer. Manager Mauricio Pochettinos største frykt er imidlertid det hektiske kampprogrammet og slitne spillere.

– Premier League er den hardeste ligaen i verden. Det ser man hver uke. Av ulike årsaker er den åpen og det er vanskelig å spille hver uke. Vi ligger nær toppen og har kommet oss gjennom en travel periode med Europa-liga, FA-cup og nå Premier League. Det er alltid tøft, men jeg vil ikke klage. Det er ingen unnskyldning, sier han.

Forrige møte mellom de to lagene - på Emirates i november - endte 1-1.